«Agri-Food Masterclass on Entrepreneurship» από το Orange Grove Πάτρας

«Agri-Food Masterclass on Entrepreneurship» από το Orange Grove Πάτρας

Δεκαοκτώ startups θα συμμετάσχουν στο εντατικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί στην Πάτρα μεταξύ 3 και 5 Νοεμβρίου.

Το ετήσιο «Agri-Food Masterclass» θα λάβει χώρα φέτος στην Πάτρα, από τις 3 ως τις 5 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή συνολικά 18 νεοφυών επιχειρήσεων με δραστηριότητα στους τομείς της αγρο-τεχνολογίας και βιο-τεχνολογίας, της αγρο-διατροφής, του αγρο-τουρισμού και συναφών υπηρεσιών έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν.

Το διάρκειας τριών ημερών Masterclass στοχεύει να βοηθήσει τις startups να διατυπώσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες, να δικτυωθούν και να εξερευνήσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Το Masterclass είναι πρωτοβουλία και υποστηρίζεται από την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα και τον οργανισμό StartLife, ο οποίος εδρεύει στο Wageningen της Ολλανδίας. Αυτή τη χρονιά τοπικοί συνδιοργανωτές είναι η θερμοκοιτίδα Orange Grove Patras, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο κόμβος καινοτομίας Aroma Hub.

Οι 18 startups θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα λάβουν καθοδήγηση και εκπαίδευση από Ολλανδούς ειδικούς από το πανεπιστήμιο και ερευνητικό κέντρο του Wageningen. Το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, από τις 18.00 ως τις 20.30, οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα διαγωνισθούν μεταξύ τους σε μια εκδήλωση επιχειρηματικής παρουσίασης και ένας νικητής θα επιλεγεί. Οι startups θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, το οποίο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα έχει βελτιωθεί, σε ένα κοινό από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγρο-διατροφής.

Η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο πρόγραμμα υποστήριξης του οργανισμού StartLife, το οποίο θα λάβει χώρα στο Wageningen για διάστημα 4-6 εβδομάδων, όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σεμινάρια και να λάβει εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση. Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για την Ολλανδία θα παρασχεθούν από το Orange Grove Athens. Τέλος, η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο pitching event 2018 του F&A Next, όπου επενδυτές και νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της αγρο-διατροφής συναντώνται.

Το Masterclass θα υλοποίησει η StartLife, ένας Ολλανδικός οργανισμός για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγρο-διατροφικό τομέα. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 6 ετών ο οργανισμός Startlife βοήθησε περισσότερες από 200 νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτομίες. Ο οργανισμός Startlife βρίσκεται στην περιοχή Food Valley, που έχει ως κέντρο το πανεπιστήμιο και ερευνητικό κέντρο του Wageningen (WUR), ένα από τα πλέον διακεκριμένα Ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα στον χώρο της αγρο-διατροφής και της θρέψης. Η εταιρεία Tropos Branding Co θα εκπαιδεύσει τις επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις στις τεχνικές επικοινωνίας και μέσων, καίριας σημασίας για το στήσιμο μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε η Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία και την υποστήριξε έχοντας ως στόχο τη στήριξη νέων επιχειρηματιών και τη μετάδοση της Ολλανδικής γνώσης και πείρας στα οικοσυστήματα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Τοπικοί συν-διοργανωτές είναι: η μη κερδοσκοπική οργάνωση Orange Grove Patras, ο νέος χώρος συνεργασίας και θερμοκοιτίδα, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα και έχει ως σκοπό την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα μέσα από προγράμματα διάρκειας 6 μηνών, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Patras Science Park), θερμοκοιτίδα εταιρειών τεχνολογίας, το οποίο στεγάζει και υποστηρίζει περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα και ο κόμβος καινοτομίας Aroma Innovation Hub, μια κοινή πρωτοβουλία με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον χώρο της αγρο-διατροφής και των προϊόντων για την υγεία που βασίζονται σε φυτά. Η διοργάνωση έγινε εφικτό να υλοποιηθεί χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών Friesland Campina, Athenian Brewery, delivery.gr και Fibair broadband, όπως επίσης Τentoura Castro, Paxman and LAV και τους χορηγούς επικοινωνίας Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Skywalker.gr και Ύπαιθρος Χώρα.

Πληροφορίες για το Masterclass
Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί στο Orange Grove Patras και Aroma Innovation Hub, που βρίσκονται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (οδός Σταδίου, Πλατάνι-Ρίο, Πάτρα). Πρόσθετη πληροφόρηση βρίσκεται στο Masterclass website. Εάν δεν βρίσκετε την πληροφορία που θέλετε, επικοινωνήστε στο hi@orangegrovepatras.biz, ή καλέστε στο: +30 6 94 294 1886.