Απειλές Ερντογάν για Κύπρο-Αιγαίο: Μην κάνετε λάθος κινήσεις

Απειλές Ερντογάν για Κύπρο-Αιγαίο: Μην κάνετε λάθος κινήσεις
epa05627234 Turkish President Recep Tayyip Erdogan talks to the media after his meeting with Belarussian President Alexander Lukashenko (not seen) in the Palace of Independence in Minsk, Belarus, 11 November 2016. Recep Tayyip Erdogan is on his one-day official visit to Belarus. EPA/TATYANA ZENKOVICH

«Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγiπ Ερντογάν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο. Ο κ. Ερντογάν συγκεκριμένα είπε:

«Κανείς να μήν νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρτηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».