Από θύμα εκφοβισμού, CEO

Από θύμα εκφοβισμού, CEO

Kαι είναι μόλις 17 χρονών!

Η Βάλερι Βάισλερ είχε μια δύσκολη αρχή στο σχολείο. Οι γονείς της χώρισαν τέσσερις μόλις μέρες προτού αρχίσει την Α’ Λυκείου και η ίδια εσωτερίκευσε αυτό το γεγονός, με συνέπεια οι συμμαθητές της να την θεωρούν υπερβολικά ντροπαλή.

«Υπήρχαν παιδιά που με αποκαλούσαν μουγκή και διέδιδαν τη φήμη ότι δεν μπορούσα να μιλήσω» λέει η Βάισλερ. «Χρειαζόμουν 10 λεπτά απλά και μόνο για να απαντήσω σε μια ερώτηση».

Σήμερα, δεν υπάρχει ίχνος από αυτή την ντροπαλότητα στην Βάισλερ. Πλέον, είναι διευθύνουσα σύμβουλος σε ένα παγκόσμιο κίνημα που λέγεται The Validation Project, το οποίο βασίζεται στην ιδέα ότι έστω και μια μικρή ενθάρρυνση κάνει τη διαφορά.

Το The Validation Project ταιριάζει νέους από 100 χώρες με έναν μέντορα σε εταιρείες όπως η Google ή το Seventeen Magazine. Τα κριτήρια επιλογής του μέντορα είναι τα κοινά ενδιαφέροντα ή οι δεξιότητες, και οι δυο τους (ο νέος και ο μέντορας) συνεργάζονται για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την εβδομάδα, για μια περίοδο δύο μηνών.

Περίπου 6.000 έφηβοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα μέχρι τώρα.

Μετά από την ολοκλήρωση του σκέλους του mentoring, οι συμμετέχοντες κάνουν πράξη το πάθος τους μέσω της εθελοντικής εργασίας. Ένα κορίτσι, για παράδειγμα, έκανε μαθήματα χορού με έναν επαγγελματία χορογράφο, και στη συνέχεια δίδαξε τη χορογραφία στα άτομα ενός ιδρύματος για αστέγους.

Η Βάισλερ, η οποία κατάγεται από ένα προάστιο της Νέας Υόρκης, λέει ότι η ζωή της άλλαξε το 2013 όταν είδε έναν συμμαθητή της να γίνεται θύμα εκφοβισμού επειδή ήταν υπέρβαρος. «Πήγα και του μίλησα, τον ενθάρρυνα, και ο ίδιος ένιωσε καλύτερα. Μετά μου αποκάλυψε ότι εκείνη τη μέρα σκόπευε να αυτοκτονήσει, πριν μιλήσουμε».

Δουλεύοντας πρωί και βράδυ, η Βάισλερ κατάφερε να επεκτείνει το The Validation Project σε πάνω από 900 ομάδες σε σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, κέρδισε και το Εθνικό Βραβείο Τζέφερσον για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε εφτά χώρες το καλοκαίρι και να διαδώσει το μήνυμα της οργάνωσής της.