Η Apple ετοιμάζει ακόμα λεπτότερο MacBook Air

Η Apple ετοιμάζει ακόμα λεπτότερο MacBook Air

Θα έχει οθόνη 12 ιντσών και θα έχει μόνο ένα port για φόρτιση και συνδέσεις συσκευών.

Αν το 11άρι MacBook Air σας φαίνεται λεπτό και ελαφρύ, περιμένετε μέχρι να πιάσετε στα χέρια σας το νέο Air 12 ιντσών που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ετοιμάζει η Apple.

Για να κάνει το λάπτοπ ακόμα λεπτότερο η Apple αποφάσισε να καταργήσει όλα τα ports εκτός από την έξοδο των ακουστικών. Όλες οι συνδέσεις, ακόμα και η φόρτιση, θα εξυπηρετούνται από ένα port τεχνολογίας USB Type C. Είναι πολύ ταχύτερο από το Thunderbolt, μπορεί να δώσει σήμα σε εξωτερική οθόνη, λειτουργεί όπως και το τοποθετήσεις (δεν έχει, δηλαδή, «σωστή» πλευρά) και το μέγεθός του είναι παρόμοιο με εκείνο του micro-USB με το οποίο φορτίζουμε τα τηλέφωνά μας.

Φυσικά, αυτό θα έχει και τα μειονεκτήματά του. Καμία συσκευή δεν θα μπορεί να συνδεθεί όσο διαρκεί η φόρτιση ενώ κάθε συσκευή USB θα χρειάζεται adaptor. Αυτό, ωστόσο, ξεπερνιέται καθώς οι ασύρματες συνδέσεις είναι πια διαδεδομένες ακόμα και σε εκτυπωτές με Wi-Fi, τα στικάκια έχουν καταστεί άχρηστα με τη χρήση του cloud ενώ για όποιον χρειάζεται παραπάνω συνδέσεις και δυνατότητες υπάρχουν πάντα τα μεγαλύτερα MacBook.

Η Apple έχει επιτυχημένο ιστορικό στην κατάργηση λειτουργιών και συσκευών, θυμηθείτε τη δισκέτα 1,44, το modem, ακόμα και το DVD drive, τα οποία σε ελάχιστους έλειψαν.

Το 12άρι MacBook Air αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη της άνοιξης.