Apple και Samsung μαζί στο «photo finish»!

Apple και Samsung μαζί στο «photo finish»!

Για πρώτη φορά μετά το 2011 οι πωλήσεις της Apple έφτασαν την Samsung.

Κι όμως, είναι γεγονός! Για πρώτη φορά μετά το 2011 η Apple κατάφερε να φτάσει σε πωλήσεις τη μεγάλη ανταγωνίστριά της, Samsung. Ωστόσο το ποιος είναι ο τελικός νικητής της «κούρσας» παραμένει προς στιγμή μυστήριο, καθώς οι αναλυτές διαφωνούν με το τελικό αποτέλεσμα.

Η Apple ανακοίνωσε αύξηση κερδών και πωλήσεων τρίμηνου κατά 46,1%, επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, ο συνολικός αριθμός παραγγελιών iPhones για το τελευταίο τρίμηνο του 20ι14 έφτασε στα 74,5 εκατομμύρια.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της Samsung αρνήθηκαν να παρέχουν ακριβή στοιχεία για το συνολικό αριθμό των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε έναν συνολικό αριθμό γενικών παραγγελιών γύρω από την κινητή τεχνολογία που αγγίζει τα 90 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι παραγγελίες smartphones εκτιμήθηκαν μεταξύ 71 με 76 εκατομμύρια.

Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με τον τελικό νικητή του τριμήνου. Σύμφωνα με την αμερικανική International Data Corporation, η Samsung παραμένει στην πρώτη θέση των πωλήσεων smartphones. Αντίθετα, για τις Counterpoint Technology Market Research με έδρα το Χονγκ Κονγκ και την Creative Strategies η Apple προηγείται ξεκάθαρα, για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν παίρνουν θέση για τον τελικό νικητή, όπως η Strategic Analytics, που προτιμά να ανακηρύξει ισόπαλους τους δύο τεχνολογικούς «κολοσσούς».

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρώτος, η επίδοση της Apple είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Η τελευταία, άλλωστε, φορά που η Apple υπερείχε της «αιωνίου» αντιπάλου της στην ιδιότυπη αυτή «κούρσα» ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Έκτοτε, η Samsung προηγείτο σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού. Αν και δεν είναι βέβαιο πως η πιθανή πρωτιά της Apple θα διατηρηθεί και το επόμενο τρίμηνο, τα ευχάριστα νέα ήταν αρκετά για να τονώσουν την μετοχή της στο χρηματιστήριο.