Αθωώνεται το «καθεστώς» Μουμπάρακ στην Αίγυπτο

Αθωώνεται το «καθεστώς» Μουμπάρακ στην Αίγυπτο

Απαλλάχθησαν οι δύο γιοι αλλά και ο πρωθυπουργός του πρώην προέδρου της χώρας από τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετώπιζαν.

Ποινικό δικαστήριο του Καΐρου έκρινε σήμερα αθώους ως προς τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετώπιζαν τους δύο γιους του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς και ο Άχμαντ Σαφίκ, τελευταίος πρωθυπουργός του Μουμπάρακ και ατυχήσας υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ο Σαφίκ, ο οποίος δικαζόταν ερήμην καθώς έχει διαφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγορείτο για διαφθορά σε υπόθεση που αφορούσε την παραχώρηση γης στους δυο γιους του Μουμπάρακ, τον Αλάα και τον Γκαμάλ, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στην φυλακή και δικάζονται, όπως και ο πατέρας τους, για άλλες υποθέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Επιστροφή στην εποχή… Μουμπάρακ για την Αίγυπτο

Ο Σαφίκ ήταν ύποπτος ότι είχε ευνοήσει το 1995 όταν ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας, την πώληση σε πολύ προνομιακή τιμή δύο οικοπέδων στους γιους του Μουμπάρακ.

Και μια δεύτερη δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα όσον αφορά το δεύτερο οικόπεδο. Αν ο Σαφίκ αθωωθεί και σε αυτήν θα τεθεί θέμα επιστροφής του στην Αίγυπτο και μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές που έχει δεσμευτεί να διοργανώσει η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Μοχάμεντ Μόρσι