Το άτρωτο πλαστικό του «Εξολοθρευτή»

Το άτρωτο πλαστικό του «Εξολοθρευτή»

Πολυμερές που «γιατρεύεται» από μόνο του εφηύραν Ισπανοί επιστήμονες. Δείτε το βίντεο.

Όποιος είδε την κλασσική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ο Εξολοθρευτής» του μακρινού 1984 αλλά και τα sequels που ακολούθησαν, σίγουρα θα θυμάται το «δέρμα» που περιέβαλε τον μεταλλικό θανατηφόρο σκελετό.

Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο μυαλό τους και Ισπανοί επιστήμονες οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο πολυμερές που «γιατρεύεται» αμέσως κι από μόνο του όταν καταστραφεί, όπως περιγράφουν στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Material Horizons.

Το «πολυμερές της αυτοΐασης» μπορεί να επιτύχει ποσοτική επαναφορά της αρχικής του «υγείας» χωρίς την παρουσία ενός καταλύτη, ο οποίος ποτέ ως τώρα δεν είχε αναφερθεί.

Διαβάστε ακόμη: Ο Iron Man στο εργοστάσιο!

Οι επιστήμονες δημιούργησαν το θερμοσκληρυνόμενο αυτό υλικό μέσω επεξεργασίας των κοινών βασικών του συστατικών, χρησιμοποιώντας μια απλή και φθηνή μέθοδο.

Στο βίντεο δείχνουν πώς ένα κομμάτι του νέου αυτού πολυμερούς, καταφέρνει να «γιατρέψει» τις «πληγές» του στο εργαστήριο. Όχι βέβαια σαν το ανθρωποειδές Τ-800 που ενσάρκωνε ο Άρνολντ Σβαρτσενέκερ στον «Εξολοθρευτή», όμως κανείς δεν ξέρει πόσο κοντά μπορεί να βρισκόμαστε σε αυτήν την εποχή.