Avocarrot: Οι Κύπριοι που έγιναν το «next big thing» του Λονδίνου

Avocarrot: Οι Κύπριοι που έγιναν το «next big thing» του Λονδίνου
Photo:

Η startup που δημιούργησαν τέσσερις φίλοι από την Κύπρο βραβεύθηκε ως η καλύτερη νέα εταιρεία τεχνολογικού marketing της Βρετανίας.

Το ad:tech του Λονδίνου είναι ένα φόρουμ όπου οι άνθρωποι της τεχνολογίας και του marketing συναντούν αυτούς της βιομηχανίας και ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις για το πως μπορούν να συνεργαστούν, με απώτερο σκοπό να πετύχουν στο τέλος της ημέρας τον ένα και μοναδικό τους στόχο: τον καταναλωτή.

Μία ομάδα τεσσάρων Κυπρίων φαίνεται ότι βρήκαν την καλύτερη λύση που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο, και για αυτό πριν από λίγες ημέρες στον διαγωνισμό για το «next big thing», που επιβραβεύει τις καλύτερες εφαρμογές τεχνολογικού marketing στη Βρετανία, κέρδισαν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε οκτώ εταιρείες.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Χρίστου, Γιώργο Ηρακλέους, Γιώργο Μακκούλη και Παναγιώτη Παπαγεωργίου, φίλους από το κολλέγιο και τον στρατό, που πολύ πριν πατήσουν τα 30 τους έχουν καταφέρει, μέσω της εφαρμογής τους για κινητά Avocarrot, να συνεργάζονται με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως τις Coca Cola, Starbucks, Unilever, Nivea και L’Oreal.

Διαβάστε ακόμη: Total Eclipse: Κάνει παιχνίδι με τα 430.000 ευρώ της χρηματοδότησης

Τι είναι το Αvocarrot; Όπως έχει αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χρίστου, ένας εκ των ιδρυτών, «Έχει αποδειχθεί ότι μόνο δύο στους χίλιους ανθρώπους κλικάρουν στις διαφημίσεις που ξεπηδούν στις οθόνες των κινητών τους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που επενδύουν για αυτά οι εταιρίες, πάνε χαμένα. Η Avocarrot ήρθε για να μετατρέψει τις ενοχλητικές διαφημίσεις σε δώρα, και άρα να προσφέρει στους χρήστες μια ευχάριστη εμπειρία. Για παράδειγμα, στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό. Στον χρήστη ενός παιχνιδιού, ο οποίος καταφέρνει να ξεπεράσει το ρεκόρ του, θα προσφέρεται μια σοκολάτα, ενώ σε κάποιον που χρησιμοποιεί εφαρμογή για μαγειρική, θα προσφέρεται μια σπάτουλα. Αυτή είναι η λογική πίσω από την εταιρία μας».

Οι καταναλωτές, εκεί που δεν αρκεί το «μαστίγιο» της διαφήμισης, θέλουν ένα κίνητρο για να τρέξουν να αγοράσουν τα νέα προϊόντα και οι Κύπριοι της Avocarrot δείχνουν ότι βρήκαν το ψηφιακό τους «καρότο».

Διαβάστε ακόμη: Επιχειρηματίες από… κούνια!