BBC: Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Μέι – Οργή για το προσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit

BBC: Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Μέι – Οργή για το προσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit
epa07164512 Britain's Prime Minister Theresa May leaves Downing Street in London, Britain, 14 November 2018. British cabinet will hold a meeting later at the day to discuss the draft text of the Brexit agreement. According to reports, British and European Union officials have agreed on the draft deal after months of negotiations. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Την ανατροπή της Τερέζα Μέι ενδέχεται να επιδιώξουν βουλευτές των Τόρις, σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC.

Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται για την ώρα η Τερέζα Μέι για τη συμφωνία για το Brexit με την Ε.Ε.
Οι οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό κόμμα της Τερέζα Μέι θα καταθέσουν πιθανότατα πρόταση μομφής εναντίον της την Πέμπτη, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ, επικαλούμενη ανώτατο στέλεχος των Τόρις.

«Υψηλόβαθμο στέλεχος των Τόρις μου λέει ότι ο θυμός των οπαδών του Brexit είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται πολύ πιθανό το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο- στέλνονται διαρκώς γράμματα» έγραψε στο Twitter η συντάκτρια του BBC. Η ίδια τόνισε πως φαίνεται ότι ορισμένοι βουλευτές των Τόρις εγκαταλείπουν τη στάση αναμονής και περνούν στη δράση.

Παράλληλα, και ο βουλευτής των Τόρις, Τομ Ράινερ, με ανάρτησή του στο Twitter, έμμεσα θέτει ζήτημα αλλαγής πρωθυπουργού «όταν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική». To ζήτημα θέτει και η εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενο δικές της πηγές.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Τερέζα Μέι, αναβάλλει την προγραμματισμένη δήλωση στους δημοσιογράφους μετά το «μαραθώνιο» υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται από το μεσημέρι σε εξέλιξη, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο και τον αρμόδιο υπουργό Νικ Χερντ.

Στο υπουργικό συμβούλιο εξετάζεται το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit στο οποίο συμφώνησαν οι διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο, η Μέι θα κάνει μια σύντομη δήλωση μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου και θα μιλήσει αύριο στο κοινοβούλιο.

 

Νωρίτερα, η Μέι υπεραμύνθηκε της συμφωνίας λέγοντας ότι ανταποκρίνεται «στην ψήφο των Βρετανών».