Bitcoin: Θα μπορούσε να σας κάνει όντως πλούσιο;

Bitcoin: Θα μπορούσε να σας κάνει όντως πλούσιο;

Τα οικονομικά του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων είναι απρόβλεπτα και σύνθετα.

Όταν το Bitcoin εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009, οι πρώιμοι κάτοχοί του αγόρασαν μεγάλες ποσότητες του ψηφιακού νομίσματος για …ψίχουλα.

Από τότε, η αξία του Bitcoin έχει αυξηθεί δραματικά, μετατρέποντας αρκετούς απ’ αυτούς τους πρώτους επενδυτές σε εκατομμυριούχους.

Όμως, τα οικονομικά του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων (ή κρυπτο-νομισμάτων), όπως το Ethereum, το Ripple, το Litecoin και το πιο πρόσφατο Bitcoin Cash, είναι απρόβλεπτα και σύνθετα.

Ένα σημαντικό όφελος από τη χρήση κρυπτο-νομισμάτων είναι ότι δεν μπορούν να κλαπούν ή να παραχαραχθούν. Όταν τα ψηφιακά νομίσματα ανταλλάσσονται, μετατρέπονται σε έναν μη αναγνώσιμο κώδικα που καθιστά τα νομίσματα ασφαλή ενώ παράλληλα καθίστανται ανώνυμοι ο αποστολέας και ο παραλήπτης.

Επίσης, σε αντίθεση με τα κανονικά νομίσματα, τα ψηφιακά δεν υπόκεινται σε κρατική εποπτεία. Δεν υπάρχουν τραπεζικά τέλη, ούτε αυξομειώσεις στην αξία εξαιτίας κρατικών αποφάσεων και ρυθμίσεων.

Όμως, μαζί με την …αποκέντρωση έρχεται και η αστάθεια, και τα κρυπτο-νομίσματα θεωρούνται εξαιρετικά ασταθή και απρόβλεπτα.

Όπως στις περισσότερες επενδύσεις υψηλού ρίσκου, έτσι κι εδώ προσφέρονται ευκαιρίες για την επίτευξη υψηλών επιπέδων κερδοφορίας. Πάνω απ’ όλα, η επιτυχία στην αγορά κρυπτο-νομισμάτων απαιτεί γνώση και μάθηση, ιδιαίτερα για τον μέσο πολίτη που δεν είναι μυημένος στα μυστικά του χώρου.

Προτού αποφασίσετε να εμπλακείτε στον κόσμο του «cryptocurrency», συνεπώς, φροντίστε να αναζητήσετε τους κατάλληλους πόρους, να κάνετε την έρευνά σας, και να εξοικειωθείτε με τις κατάλληλες μεθόδους επένδυσης που θα μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις σας.