Bloomberg: Γιατί γελάει ο Βαρουφάκης;

Bloomberg: Γιατί γελάει ο Βαρουφάκης;

Περισσότερα από 62 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν βγει από την Ελλάδα.

Στα χρήματα τα οποία έχουν βγει από τη χώρα μας κατά τους πρώτους μήνες του 2015 αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Με αφορμή μία φωτογραφία του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Ινστιτούτο Brookings, στην οποία φαίνεται να χαμογελάει πλατιά, το δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Γιατί γελάει ο Βαρουφάκης;».

«Καλά θα κάνουν η Ελλάδα και οι πιστωτές της να πάνε ένα βήμα πίσω και να δουν τα συντρίμμια, καθώς θα εισέρχονται σε μια ακόμη εβδομάδα μικροπολιτικής. Τα στοιχεία σχετικά με τις εκροές κεφαλαίων δείχνουν πως μέσα σε λίγους μήνες έχουν γκρεμιστεί τα χρόνια που οικοδομήθηκε εμπιστοσύνη εντός της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει πως το ύψος των χρημάτων που έχουν βγει από τη χώρα μας ανέρχεται στα 62 δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θα είναι η έξοδος. Ακόμη και αν οι δύο πλευρές ξεπεράσουν το σημερινό αδιέξοδο, θα πρέπει σίγουρα να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φορτίο του ελληνικού χρέος που αυτή τη στιγμή φτάνει στο 175% του ΑΕΠ της χώρας – άρα, εξακολουθεί να είναι υπερβολικά μεγάλο», υπογραμμίζει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Όσο συνεχίζονται οι διαπληκτισμοί, τόσο πιο περιττή ζημιά θα γίνεται και θα διαβρώνονται τα όποια ωφελήματα η κάθε πλευρά ελπίζει να κερδίσει».