Bloomberg: Οι δανειστές δεν φαίνεται να προσφέρουν βελτιωμένη πρόσταση για το χρέος

Bloomberg: Οι δανειστές δεν φαίνεται να προσφέρουν βελτιωμένη πρόσταση για το χρέος

Αξιωματούχοι διέρρευσαν πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα αποφύγουν να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης.

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Ελλάδα ιδιαίτερα βελτιωμένη πρόταση για ελάφρυνση του χρέους στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, παρά τις ελπίδες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει καλύτερη συμφωνία που θα δρομολογήσει επιστροφή στις αγορές.

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις διέρρευσαν πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγουν να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης πέρα από τη δυνατότητα 15ετούς επέκτασης των δανείων στήριξης, η οποία τέθηκε επί τάπητος και στην προηγούμενη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

«Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της ενδεχομένως δεν θα είναι αρκετή για να πείσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα», αναφέρεται επίσης στο άρθρο.

Το δημοσίευμα επικαλείται και τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Ρ. Στράουχ, ο οποίος επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, έστρεψε τον προβολέα της διαπραγμάτευσης στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.