Christian Sewing: Ο νέος CEO της Deutsche Bank

Christian Sewing: Ο νέος CEO της Deutsche Bank

Αλλαγή σκυτάλης στην Deutsche Bank, καθώς ο Christian Sewing ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος διαδεχόμενος τον John Cryan.

Αλλαγή σκυτάλης στην Deutsche Bank, καθώς ο Christian Sewing ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος διαδεχόμενος τον John Cryan. «Πρέπει να είμαστε γρηγορότεροι στη λήψη αποφάσεων και να ξεκαθαρίσουμε με την αχρείαστη γραφειοκρατία», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας.

«Η αρχή της χρονιάς ήταν ‘στέρεα’ αλλά το ‘στέρεο’ δεν μπορεί να είναι η φιλοδοξία μας», τόνισε σε επιστολή προς το προσωπικό. «Σε ότι αφορά τα έσοδα πρέπει να κερδίσουμε εκ νέου την όρεξη για δουλειά».

Ο 47χρονος μάνατζερ υπήρξε σε όλη του την καριέρα στέλεχος της Deutsche Bank και η αναρρίχησή του στη θέση του CEO σηματοδοτεί την επιστροφή Γερμανού στο τιμόνι της τράπεζας για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, μεταδίδει το Bloomberg. Φαίνεται πως καλείται να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε ο Cryan αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αρκετά γρήγορα, αυτό του περιορισμού του επενδυτικού τομέα της τράπεζας και της δημιουργίας ενός συνεκτικού συνόλου από το δίκτυο εγχώριας λιανικής και εμπορικών δραστηριοτήτων. Ο Sewing ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει περαιτέρω προσαρμογή στα έσοδα, τα κόστη και την κεφαλαιακή δομή της επενδυτικής τράπεζας.

«Η προτεραιότητα είναι να ισορροπήσουμε τις δυνάμεις μας και να διαθέσουμε τις επενδύσεις μας ανάλογα. Την ίδια στιγμή θα κοιτάξουμε να απελευθερώσουμε πόρους για ανάπτυξη τραβώντας από τους τομείς που δεν είμαστε επαρκώς κερδοφόροι».

Οι μετοχές της τράπεζας αντέδρασαν θετικά, αλλά ήδη φέτος έχουν χάσει το 26% της αξίας τους με την κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 24,2 δισ. ευρώ.