Χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό στη Σαντορίνη

Χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό στη Σαντορίνη
Photo: REUTERS

Οι φορείς εκτιμούν ότι οι συνολικές αφίξεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 1,9 εκατ. το 2013. 

Πολύ καλή τουριστική χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή για την Σαντορίνη. Σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς, οι αφίξεις υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμα και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011.

Ειδικότερα, το 2012, το νησί δέχθηκε 1.685.664 τουρίστες, από τους οποίους 833.489 έφτασαν με κρουαζιερόπλοια, 483.638 με πλοία της γραμμής, 167.064 με αεροπλάνα εσωτερικού και 201.473 με αεροπλάνα εξωτερικού από κάθε γωνία του κόσμου. Εξάλλου, ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται το νησί και κατά τη διάρκεια τόσο του χειμώνα όσο και των δικών τους αργιών.

Διαβάστε επίσης: Ζητείται ιδιωτικό νησί σε τιμή ευκαιρίας

«Παρά το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που υπάρχει για μια ακόμη χρονιά στο νησί μας», αναφέρει ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ανακήρυξε τη φετινή χρονιά ως «Ετος Γαστρονομίας», ώστε το νησί, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται, να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και, παράλληλα, να προβληθούν σε διεθνές επίπεδο τα αγροτικά προϊόντα της Σαντορίνης, προς όφελος και των αγροτών του νησιού.

Διαβάστε ακόμη: O τουρισμός περνάει από το στομάχι