Η Credit Suisse το παραδέχεται: Βοηθήσαμε φοροφυγάδες

Η Credit Suisse το παραδέχεται: Βοηθήσαμε φοροφυγάδες

Πρόστιμο ύψους 2,6 δισ. ευρώ για την τράπεζα, το υψηλότερο που έχει ποτέ επιβληθεί για φορολογική υπόθεση. 

Η Credit Suisse έγινε η πρώτη τράπεζα που παραδέχθηκε δημόσια ότι βοήθησε πλούσιους Αμερικάνους να φοροδιαφύγουν και αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αρχές. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα για φορολογική υπόθεση.

Η Credit Suisse «βοήθησε ενεργητικά τους πελάτες της να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εισοδήματα σε λογαριασμούς σε παράνομες και μη δηλωμένες τράπεζες» δήλωσε ο Ερικ Χόλντερ. Είναι επίσης το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επίσης ελβετική UBS είχε συμφωνήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων για ανάλογη υπόθεση το 2009, χωρίς να αποδεχθεί την ενοχή της.

Ωστόσο, η Credit Suisse θα μπορέσει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να εμποδισθούν στο εξής εύποροι Αμερικανοί να αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει κανένα όνομα πελάτη στις αμερικανικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη: 

«Οι τραπεζίτες μπορούν να διδαχτούν πολλά από τις πόρνες»!

ΗΠΑ: «Δάσκαλος» φοροδιαφυγής η Credit Suisse

Credit Suisse προς νέους τραπεζίτες: Χαλαρώστε (λιγάκι)