Δεν φοβούνται τις κυρώσεις της Δύσης οι Ρώσοι

Δεν φοβούνται τις κυρώσεις της Δύσης οι Ρώσοι

Το 58% των Ρώσων απαντά ότι «δεν ανησυχεί» για το ενδεχόμενο διεθνούς απομόνωσης της χώρας.

Η πλειονότητα των Ρώσων δηλώνει ότι δεν την ανησυχούν οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις οποίες οι δυτικοί επέβαλαν διότι θεωρούν υπεύθυνη τη Μόσχα για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση την οποία διεξήγε το ανεξάρτητο κέντρο έρευνας Levada και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 58% των Ρώσων λέει ότι «δεν ανησυχεί» για τον κίνδυνο «απομόνωσης της χώρας στο διεθνές σκηνικό», ενώ ένα 61% αντιδρά κατά τον ίδιο τρόπο στις «οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις» οι οποίες επιβάλλονται σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν χθες νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις πιο σκληρές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο πληθυσμός της Ρωσίας δεν μοιάζει να αισθάνεται πάντως πως πλήττεται άμεσα: για το 59% των προσώπων τα οποία ερωτήθηκαν οι κυρώσεις δεν πλήττουν «στην πραγματικότητα» παρά μόνο «τη ρωσική πολιτική ελίτ, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λήψη των αποφάσεων».

Εξάλλου το 60% των Ρώσων οι οποίοι κατοικούν στις μεγάλες πόλεις τάχθηκε εναντίον της υιοθέτησης κυρώσεων σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο να «συνεχιστεί η συνεργασία με τη Δύση».

Η έρευνα αυτή διεξήχθη το διάστημα από την 18η ως την 21η Ιουλίου σε ένα δείγμα 1.600 κατοίκων 134 πόλεων και χωριών της Ρωσίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Με περιορισμό εξαγωγών αντιδρά η Ρωσία στις κυρώσεις

«Τσουνάμι» κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας από ΕΕ και ΗΠΑ

Αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

«Η Ρωσία παραβίασε τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα» λένε οι ΗΠΑ