Δεν είναι όλα ρόδινα στη networked οικονομία

Δεν είναι όλα ρόδινα στη networked οικονομία

Μάχη γίνεται στη Βαρκελώνη ανάμεσα σε ξενοδόχους, ταξιτζήδες και τις υπηρεσίες Airbnb και Uber.

Μάχη γίνεται στη Βαρκελώνη ανάμεσα σε ξενοδόχους, ταξιτζήδες και τις υπηρεσίες Airbnb και Uber. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας σε εισερχόμενο τουρισμό έχει γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την υπηρεσία Airbnb, ενώ μεγαλύτερα μερίδια παρουσιάζουν το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Η υπηρεσία Uber ξεκίνησε στην πόλη τον Απρίλιο, αλλά έχει αποκτήσει ήδη σημαντική δημοσιότητα.

Ωστόσο, ταξιτζήδες και ξενοδόχοι δεν έχουν δει με καλό μάτι την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών και απαιτούν από την κυβέρνηση να επιβάλει φορολογία σε μη διαπιστευμένους οδηγούς και ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τον χώρο τους. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει ακούσει τα μηνύματα παραπόνων και σύμφωνα με εκπρόσωπό της «σύντομα θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».

Από την πλευρά της η Airbnb αναφέρει ότι την περασμένη χρονιά, η υπηρεσία κατάφερε να δημιουργήσει έσοδα 128 εκατομμυρίων δολαρίων για κατοίκους της Βαρκελώνης, η οποία όπως και άλλες πόλεις της Ισπανίας παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Πηγή: digi1.gr

Διαβάστε ακόμη: 

Έτοιμη για «εκτόξευση» η Airbnb