Έτοιμη για «εκτόξευση» η Airbnb

Έτοιμη για «εκτόξευση» η Airbnb

Μια σειρά εκθέσεων εταιρικών δαπανών δείχνουν ότι ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά για την Airbnb.

Η διαδικτυακή υπηρεσία ενοικίασης κατοικιών Airbnb φαίνεται έτοιμη να περάσει σε φάση ταχείας ανόδου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες για επιχειρηματικούς σκοπούς. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει ο Τιμ Μακντόναλντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Concur.

Η Concur, με πάνω από 22 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, αυτοπαρουσιάζεται ως ένα «εύκολο στη χρήση λογισμικό διαχείρισης επιχειρηματικών ταξιδιών και εξόδων».

«Παρατηρούμε ότι η Airbnb πηγαίνει από το μηδέν πριν από δύο χρόνια σε 1 εκατομμύριο δολάρια αυτό το τρίμηνο» σε εταιρικές εκθέσεις δαπανών, δήλωσε ο Μακντόναλντ στο CNBC.

Αν και η Airbnb κατέχει ένα μερίδιο μόλις της τάξης του 1% της αγοράς μέχρι τώρα, «είναι ο ρυθμός ανάπτυξης που εντυπωσιάζει», προσθέτει.

Ο Μακντόναλντ τονίζει ότι οι πόλεις που έχουν άμεση ανάγκη περισσότερων ξενοδοχιακών κλινών είναι χώροι όπου η Airbnb θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. «Υπάρχει προφανώς μια πραγματική ανάγκη, αλλιώς οι επιχειρηματικοί ταξιδιώτες δεν θα πήγαιναν εκεί».

Και ο Μακντόναλντ καταλήγει: «Η δυναμική στην ταξιδιωτική βιομηχανία αλλάζει. Γνωρίζουμε, π.χ. ότι αναπτύσσονται ταχύτατα οι εταιρείες που επιτρέπουν σε ανθρώπους να βρουν κάποιον άλλον για να πάνε μαζί στη δουλειά και να μοιραστούν τα έξοδα. Γενικά, κάθε κλάδος που αφορά μοίρασμα εξόδων ή κοινή χρήση αγαθών αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω».

Διαβάστε ακόμη: Μπορείς να πεις «Airbnb»;