Οι διαφημιστικές «τιμωρούν» το Facebook

Οι διαφημιστικές «τιμωρούν» το Facebook

Στρέφονται σε άλλα social media , λόγω της απαίτηση του Facebook για πληρωμένες καταχωρήσεις. 

Το Facebook έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλές διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και σε ΜΜΕ με την απόφαση του οι εταιρικές αναρτήσεις να μπορούν να προσελκύουν περίπου το 6% των «οπαδών» μιας σελίδας. Μάλιστα αυτός ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο φέτος φτάνοντας στα επίπεδα του 2%. Αυτή η μείωση έχει δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στις εταιρείες και το Facebook, που προσπαθεί να επεκτείνει τις διαφημίσεις του, με σύνθημα «Πληρώστε διαφήμιση, διαφορετικά το περιεχόμενο σας θα δουν ελάχιστοι fans».

Αυτό το μήνυμα επιβεβαιώνει μία πρόσφατη έρευνα της Ogilvy, η οποία με τη σειρά της αναφέρει πως η οργανική απήχηση των δημοσιεύσεων των Facebook σελίδων θα φτάσει σύντομα στο μηδέν. Η έρευνα επιβεβαιώνει πως η μείωση στην οργανική απήχηση αφορά τις σελίδες όλων των μεγεθών: Μικρές (<100.000 likes), μεσαίες (>100.000 likes και <500.000 likes) και μεγάλες (>500.000 likes).

Συγκεκριμένα, για τις μεγάλες σελίδες η μείωση έφτασε από 4,04% τον Οκτώβριο του 2013, σε 2,11% το Φεβρουάριο του 2014.
Σύμφωνα με τα παραπάνω οι διαφημιστικές έχουν ήδη προσπαθήσει να βρουν εναλλακτικές μορφές διαφήμισης μέσω κοινωνικών δικτύων, όπως το Instagram και το Pinterest. Τα τελευταία μαζί με το Twitter και το Snapchat φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, καθώς οι νέοι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το Facebook τόσο μαζικά όσο στο παρελθόν.

Ένας από τους κύριους λόγους απομάκρυνσής τους φαίνεται να είναι η υιοθέτηση του Facebook από τους γονείς τους, οι οποίοι θέλουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου και μάλιστα τους παροτρύνουν να μην το αφήσουν για κάποιο άλλο Κοινωνικό Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα:

 Οχτώ τρόποι για να σας διαβάζουν περισσότερο στο Facebook

Αυτοί που προσπάθησαν να γίνουν αφεντικά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το Instagram ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια χρήστες

Αντίστροφη μέτρηση για την «επανάσταση» του Snapchat