Οχτώ τρόποι για να σας διαβάζουν περισσότερο στο Facebook

Οχτώ τρόποι για να σας διαβάζουν περισσότερο στο Facebook
Photo:

Εντάσεις ανάμεσα στις εταιρείες και το Facebook, δημιουργεί η πολιτική του δεύτερου.

Μια πρόσφατη μελέτη υπολόγισε ότι οι εταιρικές αναρτήσεις στο Facebook προσελκύουν περίπου 6% των «οπαδών» μιας σελίδας, και αυτός ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο φέτος. Αυτή η μείωση έχει δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στις εταιρείες και το Facebook, που προσπαθεί να επεκτείνει τις διαφημίσεις του. Πάντως, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που οι ίδιοι οι κάτοχοι σελίδων στο Facebook μπορούν να ακολουθήσουν ώστε να καταστήσουν αποτελεσματικότερες τις αναρτήσεις τους. Ιδού οχτώ απ’ αυτές, όπως τις παρουσιάζει το TIME.

Στοχεύστε τις αναρτήσεις σας
Κάπου χαμένη μέσα στις ρυθμίσεις είναι η δυνατότητα στόχευσης των αναρτήσεών σας προς συγκεκριμένους χρήστες βάσει της ηλικίας, του φύλου, της κατοικίας, της προσωπικής τους κατάστασης, και άλλων κριτηρίων. Από την εμπειρία με το λογαριασμό του TIME στο Facebook, συμπεραίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι στοχευμένες αναρτήσεις αγγίζουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών στους οποίους στοχεύουν. Ακόμα και χωρίς την τρομερή έκρηξη στις επισκέψεις, μία στοχευμένη ανάρτηση είναι πιθανότερο να εμπλέξει τους χρήστες που θα τη δουν, σε σχέση με μια απλή ανάρτηση.

Χρησιμοποιήστε πρωτότυπες φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να είναι επικερδής σε σχέση με την εμπλοκή του κοινού, ενώ συμβαδίζουν και με την ολοένα και περισσότερο οπτική φύση του κοινωνικού δικτύου. Προσοχή, όμως: το Facebook τείνει να μειώσει την προσβασιμότητα των κοινότοπων φωτογραφιών-καρμπόν που συνήθως αναγράφουν κάποιο χιουμοριστικό ή δραματικό μήνυμα, υπέρ των πρωτότυπων φωτογραφιών «υψηλής ποιοτικής στάθμης».

Αναρτήστε posts σε «περίεργες» ώρες
Η εύρεση της ιδανικής ώρας για το ποστάρισμα μιας ανάρτησης στο Facebook είναι ευσεβής πόθος για τους ειδικούς επί των κοινωνικών μέσων εδώ και χρόνια. Σκεφθείτε απλώς το εξής: με 757 εκατομμύρια ανθρώπους να επισκέπτονται το Facebook κάθε μέρα, ίσως να μην θέλετε να ανεβάσετε κάτι την ίδια στιγμή με τους υπόλοιπους! Αν το περιεχόμενο της ανάρτησής σας απευθύνεται σε άτομα που κοιμούνται αργά ή ξυπνούν νωρίς, προσπαθήστε να αναρτάτε εκτός των «ωρών αιχμής». Και βέβαια, θυμηθείτε ότι είναι εύκολο να προγραμματίσετε από πριν την ώρα ανάρτησης.

Ξεκινήστε μια συζήτηση
Ένας αυξανόμενος αριθμός στοιχείων που εμφανίζονται στο news feed δείχνει την εμπλοκή των φίλων ενός χρήστη με άλλο περιεχόμενο – πού κάνουν like, τι μοιράζονται, που σχολιάζουν. Αν μπορείτε να αρχίσετε μια συζήτηση με ένα post ρωτώντας κάτι, είναι πιο πιθανό ότι η σελίδα σας θα ενταχθεί στα feeds άλλων χρηστών. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι οι ερωτήσεις σχετίζονται με τον οργανισμό ή την εταιρεία σας.

Εμπλέξτε τους άλλους
Ίσως ακούγεται κοινότοπο, αλλά να θυμάστε πάντα ότι ο τελικός στόχος του Facebook είναι να κρατά συνδεδεμένους όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί στο κοινωνικό δίκτυο, για όσο περισσότερο χρόνο είναι αυτό εφικτό. Αν οι αναρτήσεις σας απασχολούν και εμπλέκουν τους άλλους – κι αυτό μετριέται με τα likes, τα comments, τους διαμοιρασμούς και τον χρόνο που ξοδεύει ο αναγνώστης στην οθόνη, το κοινωνικό δίκτυο θα σας επιβραβεύσει με επιπλέον προσβασιμότητα. Αντίθετα, αν γεμίσετε τη σελίδα σας με τεράστιες αναρτήσεις που κανένας δεν θα θέλει ή δεν θα σχολιάζει, το εύρος της επίδρασής σας θα μειωθεί ταχύτατα.

Αλληλο-προωθηθείτε με άλλες σελίδες
Αρκεί να αναφερθείτε σε μια ανάρτηση άλλης σελίδας, και η δική σας σελίδα θα εμφανίζεται στα news feeds χρηστών που δεν έχουν ήδη πατήσει like στον οργανισμό σας. Το Facebook προσέθεσε αυτή τη ρύθμιση τον Φεβρουάριο, αλλά τονίζει ότι αυτές οι αλληλο-προωθήσεις πρέπει να συνδέονται λογικά μεταξύ τους για να κερδίσουν έξτρα προσιτότητα. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια γερή δόση αλληλοκάλυψης ανάμεσα στους οπαδούς των δύο σελίδων.

Ασχοληθείτε με μοδάτα θέματα
Το Facebook πρόσφατα εισήγαγε τα «μοδάτα θέματα» που προσπαθούν να δώσουν μια σύνοψη των σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε ένα μοδάτο θέμα, συναντούν ένα μείγμα περιεχομένου από άλλους χρήστες και σελίδες σχετικές με το θέμα. Αναρτήσεις φίλων ή σελίδων με τις οποίες ο χρήστης είναι συνδεδεμένος λαμβάνουν ένα μπόνους ως προς τη θέση που εμφανίζονται μέσα στο feed, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να εμπλακείτε στη σχετική συζήτηση αν τα θέματα σχετίζονται με την εταιρεία σας.

Αγοράστε διαφήμιση
Το Facebook, φυσικά, αναφέρει ότι αυτή είναι η αμεσότερη λύση. Η εταιρεία έχει απλοποιήσει τις διαφημιστικές προσφορές της, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων πελατών. Αν είστε εταιρεία, η διαφήμιση είναι μάλλον η καλύτερη λύση γιατί σας εγγυάται προσιτότητα.

Διαβάστε ακόμη: 

Έτσι το Facebook θα φέρει ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη!

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βγαίνει για «ψώνια»