Το Instagram ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια χρήστες

Το Instagram ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια χρήστες
Photo:

Η εφαρμογή έχει περισσότερα από 60 εκατ. uploads ημερησίως και αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των «επίδοξων» φωτογράφων.

«Το Instagram δε σε κάνει φωτογράφο» λέγανε οι επικριτές της εφαρμογής που έκανε τους περισσότερους να θέλουν να απαθανατίσουν κάθε τους στιγμή, αλλά σίγουρα δημιούργησε μια δυνατή ομάδα που σήμερα μετρά τα 200 εκατομμύρια χρήστες.

Με τους περισσότερους ενεργούς χρήστες από κάθε άλλη εφαρμογή, στο Instagram «ανεβαίνουν» περίπου 60 εκατ, φωτογραφίες της μέρα, ενώ από τη μέρα που κυκλοφόρησε έχει ξεπεράσει τα 20 δισ. uploads.

To  έχει αυξήσει τους χρήστες του στα 170 εκατ. από τότε που αγοράστηκε από το Facebook για 1δισ. δολάρια, με τα 50 εκατ. να έχουν «εισέλθει» στον φωτογραφικό αυτό κόσμο το τελευταίο 6μηνο. Οι χρήστες του, μάλιστα, έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τους χρήστες του Twitter στην Αμερική.

Ο εκπρόσωπος του Ιnstagram δήλωσε πως οι χρήστες δε σταματάνε να τους εκπλήσσουν, ανεβάζοντας κάθε τους στιγμή – από μια υπέροχη τζαζ βραδιά μέχρι διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Μετά την εξαγορά του Instagram από το Facebook, οι υπεύθυνοι της εφαρμογής έχουν προβεί σε διάφορες βελτιώσεις για τα Windows Phone, αλλά και προσθήκες όπως το Instagram Direct (τη δυνατότητα να ανταλλάζεις μηνύματα) και το βίντεο.

Η ανακοίνωση των στατιστικών των χρηστών συνέπεσε με την εξαγορά του Oculus για 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Facebook, γεγονός που σε συνδυασμό με την εξαγορά και του WhatsApp αποδεικνύει πως ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του επικεντρώνονται στην «αυτοκρατορία» του κινητού.

Διαβάστε ακόμα:

Το Facebook ξόδεψε 2 δισ. δολάρια για να βρεθεί σε «άλλο κόσμο»

Πώς να γίνετε εξπέρ στο Instagram

Η μαγεία του Instagram