Διαγράφηκε από τα μητρώα της ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης

Διαγράφηκε από τα μητρώα της ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης

Αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου η δίκη του πρώην υπουργού. 

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον Μιχάλη Λιάπη. Όπως αναφέρεται, «με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Στο μεταξύ αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου έλαβε η δίκη του μετά την σύλληψη του την Τρίτη, καθώς ο πρώην υπουργός οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κ. Λιάπη –ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν , έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο Μ. Λιάπης φέρεται να δήλωσε στον εισαγγελέα ότι κατέθεσε τις πινακίδες τον περασμένο Αύγουστο για οικονομικούς λόγους. «Να μην παριστάνω τον φτωχό, αλλά συνταξιούχος είμαι, με άγγιξε η κρίση. Και όσο να ‘ναι το τεκμήριο είναι ένα κάποιο κόστος. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή πρόκειται να φύγω ταξίδι στην Ασία το έβγαλα μόνο σήμερα για να φορτίσω την μπαταρία. Μάλιστα σκόπευα επιστρέφοντας από το ταξίδι να τις πάρω πίσω», φέρεται να είπε.

Διαβάστε ακόμη: «Φρένο» Σαμαρά στις ατασθαλίες πολιτικών