Διεθνής διάκριση για την Frigoglass

Διεθνής διάκριση για την Frigoglass
Photo:

Πρώτο βραβείο στα Beverage Innovation Awards για το ηλιακό ψυγείο Solar ICM απέσπασε η εισηγμένη εταιρεία.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best Environmental Sustainability Initiative» («Καλύτερη Πρωτοβουλία Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας») των βραβείων Beverage Innovation Awards για το ηλιακό ψυγείο Solar ICM απέσπασε η εισηγμένη εταιρεία Frigoglass.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης τεχνολογίας ποτών και ρευστών προϊόντων τροφίμων Drinktec 2013 που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Μόναχο της Γερμανίας. Τα βραβεία Beverage Innovation προσέλκυσαν συνολικά φέτος περισσότερες από 370 συμμετοχές από 40 χώρες.

Το Solar ICM συμπληρώνει τη σειρά φιλικών προς το περιβάλλον ψυγείων Ecocool και είναι βασισμένο στην τεχνογνωσία της εταιρείας σε τεχνολογίες ψύξης με οικολογικό προσανατολισμό, καθώς επίσης και στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση επαγγελματικής ψύξης που αποτελείται από ένα ψυγείο, έναν ηλιακό συλλέκτη και μια βάση που στηρίζει το συλλέκτη. Το ψυγείο λειτουργεί με μπαταρίες που τροφοδοτούνται από τον ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω στη βάση. Μόνο σε περίπτωση περιορισμένης ηλιοφάνειας το ψυγείο τροφοδοτείται εναλλακτικά με ρεύμα. Παράλληλα, το ψυγείο ως μέρος της σειράς Ecocool χρησιμοποιεί φυσικά ψυκτικά υλικά, καθώς επίσης και φυσικά υποκατάστατα κατά τη διαδικασία μόνωσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επίδραση στο περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: Το «Greecovery» ελκύει τους ξένους επενδυτές