Διήμερο «φωτιά» για την ελληνική κυβέρνηση

Διήμερο «φωτιά» για την ελληνική κυβέρνηση

Μήνυμα του Βασίλη Κίκιλια προς πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς φορείς και πολίτες για την κρισιμότητα των καταστάσεων. 

Τροπολογία με την οποία θα τροποποιείται ο Σωφρονιστικός Κώδικας ως προς το σκέλος που αφορά τη φοίτηση κρατούμενων στις φυλακές, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση την Τρίτη. Όπως έγινε γνωστό από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων» το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια στις 15:00 της Τρίτης και θα ψηφιστεί την ίδια ημέρα.

Στο μεταξύ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες  να «κατανοήσουν την κρισιμότητα αλλά και τη σπουδαιότητα των στιγμών» ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, της επετείου του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωση του, ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία πέντε χρόνια η πατρίδα μας αγωνίζεται ενάντια σε μία πολλαπλή κρίση με μοναδικό της όπλο τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αγωνίζεται κυρίως για την αλλαγή μίας νοοτροπίας και για αυτό προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας, αλλά κυρίως προοπτικής σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Κυρίως όμως αγωνίζεται να οικοδομήσει μία νέα Ελλάδα, αντάξια των ονείρων όλων μας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντα στο ίδιο πλαίσιο διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες προκλήσεις, που ξεκινούν με την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού, που θα εφαρμοστεί την πρώτη χρονιά εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, την ημέρα μνήμης του θανάτου ενός παιδιού, αλλά και των τραγικών και ανυπολόγιστων καταστροφών που ακολούθησαν στην Αθήνα, όπως και την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και υπουργών της γείτονος χώρας.

Συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες όλων μας, καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τι προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας για το Σαββατοκύριακο είναι χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια και μόνο τυχαίο δεν το μήνυμα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε αυτή τη φάση.