Δημοσκόπηση: 7 στους 10 καλούν την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις «κόκκινες» γραμμές

Δημοσκόπηση: 7 στους 10 καλούν την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις «κόκκινες» γραμμές

Με 20 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ – Στο 57% του ποσοστό του Τσίπρα στην ερώτηση για τον πιο κατάλληλο πρωθυπουργό.

Σημαντική διαφορά εξακολουθεί να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC, που διεξήχθη στις 5-6 Μαϊου.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει άνω του 36% ενώ η ΝΔ το 16,5%.

dimoskopisi-15

 

dimoskopisi-14

 

dimoskopisi-16

Επίσης το 70% των Ελλήνων πολιτών καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της, όπως τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις και το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της, το 70% των ερωτηθέντων καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, το 63% να μην υποχωρήσει στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και το 77% να μην δεχθεί αλλαγές του ασφαλιστικού (όρια συνταξιοδότησης, ύψος συντάξεων, κλπ).

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο τέλος, ενώ ως βασικές παραμέτρους και προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής το 52% αναφέρει ότι πρέπει να είναι η παραμονή στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ το 44% να φύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια.

dimoskopisi-3_0

 

dimoskopisi-4