Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρή επικράτηση της ΝΔ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρή επικράτηση της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκς σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Βουλή , σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού, με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σε διψήφια νούμερα κινείται η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια διαφορά η οποία δείχνει να παγιώνεται κοντά ή πάνω από τις δέκα μονάδες δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται από τον Ελεύθερο Τύπο και την Real News.

Ειδικότερα, στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝΕΛ όπως και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2% και μένουν εκτός Βουλής, ενώ To Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα καταγράφουν 1,5%. Σε διψήφια ποσοστά, 12,5%, παραμένουν οι αναποφάσιστοι, ενώ 5,7% δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν, 2% ότι θα ρίξουν λευκό/ άκυρο και 3% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll μεγάλη είναι η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14% που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.