Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Οι δύο συλληφθέντες είχαν προσαχθεί νωρίτερα - Συνεχίζονται οι έρευνες για άλλους συμμετέχοντες στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής οι δύο προσαχθέντες για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη χθες, σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή των δύο ατόμων, προκειμένου να εξεταστεί αν συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό περισσοτέρων δραστών της επίθεσης συνεχίζονται. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση εξετάζει διεξοδικά οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

«Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του που ανέβασε στο Twitter.

Ο κ. Τόσκας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος εξήλθε από το νοσοκομείο και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το περιστατικό και λίγο αργότερα ο κ. Τόσκας ανήρτησε τη δήλωση στο Twitter, στην οποία επίσης τονίζει: «Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη».

Καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη ο πρόεδρος της Βουλής
O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδίκασε σήμερα την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την 74η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, σημείωσε ότι «χθες ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μπουτάρης -που έχει ανοιχτό πνεύμα και έχει βοηθήσει εξαιρετικά έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μετασχηματιστεί μαζί με τον αγώνα του λαού της σε μια ανοιχτή πόλη στην κοινωνία στα νέα και σύγχρονα διακυβεύματα- υπέστη μία φασιστική επίθεση. Πρέπει να καταδικάσουμε όλοι αυτή τη φρικτή επίθεση που δέχτηκε στην τελετή ακριβώς τιμής για τη γενοκτονία του Πόντου. Σε μια ιερή στιγμή» όπως είπε.

Παράλληλα αναφερόμενος σε παρόμοια περιστατικά τόνισε ότι «ο αντιφασισμός θα πρέπει να εκδηλώνεται κάθε μέρα όπου εκδηλώνεται ο φασισμός με διάφορες αιτίες» όπως τόνισε σημειώνοντας τη διαχρονικότητα παρόμοιων επιθέσεων αναφερόμενος σε «φαινόμενα της φασιστικής βίας που κάθε μέρα εκδηλώνονται σε βάρος του διαφορετικού, σε βάρος του ανοιχτού, σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας» όπως τόνισε.

Δείτε ακόμη: Γ. Μπουτάρης: «Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά» – Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο