Δωρεάν streaming στα smartphones από το Spotify

Δωρεάν streaming στα smartphones από το Spotify

Η λειτουργία που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο σε desktop, περνάει και στις mobile συσκευές.

Όπως είχε προαναγγελθεί πριν από λίγες μέρες, η μουσική υπηρεσία Spotify ανακοίνωσε και επίσημα την επέκταση της δωρεάν ακρόασης τραγουδιών σε mobile συσκευές (Android και iOS). Οι χρήστες τηλεφώνων και ταμπλετών θα μπορούν πλέον, ακόμα και με το δωρεάν πακέτο τους, να επιλέγουν ποια τραγούδια θα «στριμάρουν», λειτουργία που μέχρι σήμερα ήταν δυνατή μόνο μέσα από την εφαρμογή για PC ή Mac ή τη web σελίδα της υπηρεσίας.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις playlists τους, εκείνες των φίλων τους ή ακόμα και στα κομμάτια συγκεκριμένου καλλιτέχνη χωρίς να πληρώνουν. Ωστόσο, η σειρά των τραγουδιών θα είναι τυχαία· για να επιλέξουν ακριβώς τι θα ακούσουν και πότε θα χρειαστεί να εγγραφούν στην premium service που, στην Ελλάδα, κοστίζει 6,99 €/μήνα.

Όπως δήλωσε ο CEO του Spotify Daniel Ek, αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, «όσο περισσότερη μουσική δώσουμε δωρεάν, τόσο περισσότεροι χρήστες θα έχουν την επιθυμία να πληρώσουν».

Ο Ek δήλωσε επίσης πως ήδη οι χρήστες του έχουν στριμάρει 4,5 δισ. τραγούδια και πως η υπηρεσία θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες σε 20 ακόμη χώρες -σε Ουγγαρία, Χιλή, Κόστα Ρίκα κ.ά.- ανεβάζοντας τον αριθμό των αγορών στις οποίες έχει παρουσία σε 55.

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες στο Spotify