Αίγυπτος: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από την ΕΕ

Αίγυπτος: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από την ΕΕ

«Υπερβολικά ανησυχητικές οι πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς».

Παρέμβαση έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας ως υπερβολικά «ανησυχητικές» τις πληροφορίες για θανάτους διαδηλωτών. Η ΕΕ κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση στις αιγυπτιακές αρχές που επενέβησαν για να διαλύσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κάιρο κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Οι πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς είναι υπερβολικά ανησυχητικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, ο Μάικλ Μαν. «Επαναλαμβάνουμε ότι η βία δεν θα οδηγήσει σε καμία λύση και καλούμε τις αιγυπτιακές αρχές να επιδείξουν την απόλυτη αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε σήμερα “όλες τις πολιτικές δυνάμεις” στην Αίγυπτο «να εμποδίσουν την κλιμάκωση της βίας».

«Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμποδίσουν την κλιμάκωση της βίας (…). Ζητούμε από όλα τα μέρη να επιστρέψουν αμέσως σε μια πολιτική διαδικασία», τόνισε ο Βεστερβέλε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την κρίση στην Αίγυπτο εδώ