Εγκαίνια για το «InnovAthens»

Εγκαίνια για το «InnovAthens»

Τη λειτουργία του ξεκινά στην Τεχνόπολη ο νέος κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των Αθηνών.

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – «InnovAthens».

Το «InnovAthens» (http://www.innovathens.gr/) θα λειτουργεί από σήμερα ως ένα κέντρο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας που αριθμεί περίπου 600.000 επισκέπτες το έτος και διαθέτει ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Ο κόμβος απευθύνεται σε όλους τους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με επαγγελματίες της αγοράς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

Στον χώρο του αναμένεται να φιλοξενηθούν:

– 190 δράσεις
– 150 εκδηλώσεις διάχυσης και ενημέρωσης
– 10 ημέρες καριέρας & επιχειρηματικότητας
– 5 διαγωνισμοί καινοτομίας
– 5 διαγωνισμοί venture capital academy
– 6 επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό
– 8 εκθέσεις καινοτομίας
– 2 φεστιβάλ καινοτομίας
– Ατομικά και ομαδικά ραντεβού με συμβούλους επιχειρήσεων
– Εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας
– Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και προώθησης μιας επιχειρηματικής ιδέας

 

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξε τον κόμβο καινοτομίας «InnovAthens» σε συνεργασία με τις ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων που απαριθμούν στο σύνολό τους 317 καινοτόμες επιχειρήσιες : ΣΕΚΕΕ (εφαρμογών σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονικής), HBio (Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημικής), ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και ΕΕΝΕ (Νεοφυών επιχειρήσεων/Startups), των καινοτομικών φορέων της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με τους οποίους σχεδιάζει δράσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον κόμβο καινοτομίας την επόμενη διετία. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι οι ΕΔΕΤ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κτηματολόγιο ΑΕ και Ατλαντίς Συμβουλευτική.

Το «InnovAthens» εντάσσεται στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στρατηγικός συνεργάτης και χορηγός του INNOVATHENS είναι η Samsung Electronics, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Samsung Electronics Hellas,  ChoongSoon Lee, έχει σχεδιάσει μια σειρά από workshops που ξεκινούν από τις 13 Μαΐου, όπως το «Samsung TV Apps Lab», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη εφαρμογών για Smart TVs και το «Samsung Service Lab», που θα προσφέρει τεχνικές γνώσεις για επισκευή συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αργότερα τηλεοράσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Δήμος Αθηναίων στη «μάχη» της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

INNOVATHENS: ένας νέος κόμβος καινοτομίας στην Αθήνα