Εγκλωβισμένοι στα μπλοκάκια

Εγκλωβισμένοι στα μπλοκάκια

Ο Ιάκωβος Γκούμας εξηγεί πώς η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια έχει εγκλωβίσει ασφαλισμένους και αντισυμβαλλόμενους - εργοδότες σε αδιέξοδο.

*Του Ιάκωβου Γκούμα

Προ των Πυλών, λοιπόν η εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου και με την ευκαιρία της καθυστερημένης έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου, βγήκαν στον “αέρα ” τα προβλήματα που είχαν επισημανθεί από όλους, σχεδόν με την δημοσίευση του Νόμου.

Τώρα το Υπουργείο με ευθύνη του Υπουργού που Νομοθέτησε κ. Κατρούγκαλου, έχει εγκλωβίσει Ασφαλισμένους και Αντισυμβαλλόμενους-Εργοδότες σε αδιέξοδο. Οι Αντισυμβαλλόμενοι- Εργοδότες ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ επιθυμούν να αλλάξουν την Συμφωνία που έχουν με τους Συνεργάτες- Ασφαλισμένους τους, αναλαμβάνοντας το Κόστος των 2/3 της Ασφαλιστικής Εισφοράς.

Οι Ασφαλισμένοι-Συνεργάτες επίσης Αδυνατούν ή ΔΕΝ Επιθυμούν να πληρώσουν μόνοι τους το επιπλέον Κόστος που προκύπτει με τον ΕΦΚΑ.

Επίσης η Πλατφόρμα  που η Ε. Αχτσιόγλου προανήγγειλε, η οποία θα Παρακολουθούσε τις Συμβάσεις και θα έκρινε αν ο Ασφαλισμένος δικαιούται να ενταχθεί στη παρ. 9 του άρθ. 39 και για πόσο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει.

Η πλατφόρμα θα έπαιζε καθοριστικό στο να διοχετεύσει την πληροφορία και προς την πλευρά του Αντισυμβαλλόμενου-Συνεργάτη, ο οποίος θα ένοιωθε ασφαλής ότι ο Ασφαλισμένοι – Συνεργάτης , δεν μπορεί να τον εξαπατήσει.

Θεωρώ λάθος λοιπόν,  ο Γ. Κατρούγκαλος να ΜΗΝ βρίσκεται στο Υπ. Εργασίας να αντιμετωπίσει,  την κριτική αλλά και να δώσει λύσεις και απαντήσεις όχι στις καταγγελίες, αλλά στην Πρακτική εφαρμογή του Νόμου του. Η Υπουργός κ. Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος δέχονται πίεση για κάτι στο οποίο δεν είχαν πολιτική ευθύνη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να συμμαζέψουν, τα ασυμμάζευτα.

Είναι πολλά, παρά πολλά τα κενά που μπορώ να γράψω. .. για τα “Μπλοκάκια”, όπως και για την Ευκαιριακή Απασχόληση, που ακόμα δεν ξέρουμε τι θα την κάνουμε.

Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Αν το Υπουργείο έχει την Πολιτική θέση ότι  η Επιχείρηση πρέπει να πληρώνει το Κόστος του Ασφαλισμένου Συνεργάτη,  δεν έχει παρά να μην δέχεται τα “μπλοκάκια “.

Ο Ασφαλισμένος για την επιχείρηση είναι ή Μισθωτός ή Ανεξάρτητος Επιτηδευματίας.

Όλα τα άλλα δημιουργούν προβλήματα που τελικά είναι “όπλα” , για πολιτική αντιπαράθεση και συναδελφικά μαχαιρώματα. Η αγορά έτσι ή αλλιώς θα βρει λύσεις και νέο σημείο Ισορροπίας.

Πηγή: News247

*Ο Ιάκωβος Γκούμας είναι Διευθύνων Σύμβουλος CompuTax ΑΕ