Εκκίνηση για το Founder Institute

Εκκίνηση για το Founder Institute

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας πατάει γερά τα πόδια του στην ελληνική αγορά.

Την έναρξη του μεγαλύτερου προγράμματος κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας παγκοσμίως το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ανακοίνωσαν οι Industry Disruptors και το Founder Institute με στόχο τη δημιουργία πάνω από είκοσι βιώσιμων τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.

«Καταφέραμε να πείσουμε τους Αμερικάνους ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα hub τεχνολογίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με μια δεξαμενή από μέντορες που θα βοηθήσουν ώστε οι ιδέες όσων εκλεγούν τελικά να μετατραπούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις» δήλωσε ο Διευθυντής του προγράμματος, Μιχάλης Στάγκος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πορεία που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής το Industry Disruptor μετά από ένα χρόνο λειτουργίας. Εστιάζοντας σε έξι βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας  κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων δίνοντας έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Διαβάστε ακόμη: Στην Ελλάδα το Founder Institute

Σε αυτό το διάστημα 18 startups ξεχώρισαν κι έδωσαν το παρόν σε διάφορες εκδηλώσεις σε Τουρκία και Βρυξέλλες, ενώ δόθηκε χρηματοδότηση της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Παράλληλα, σε συνεργασία με τo ΟΠΑ αναπτύχθηκε και ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο επικεντρώνεται στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Θέλω να βοηθήσω startups οι οποίες είναι «καταδικασμένες» να πετύχουν δήλωσε ο Τάσος Φλάμπουρας Γενικός Διευθυντής της Aventiture, υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα πρόγραμμα acceleration στη χώρα μας.

«Πρόκειται για γνώση που δεν παρέχεται ολοκληρωμένα από κάποιο φορέα και για ένα πρόγραμμα αξιολόγησης που είναι απαραίτητο για κάθε startup που θέλει να κάνει σωστά και σταθερά βήματα, τόνισε ο Απόστολος Αποστολάκης, Σύμβουλος & Συνιδρυτής των Doctoranytime.gr και e-food.gr.

Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στο κομμάτι του Retail Banking και στη σημασία που δίνεται πλέον στην ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Ο άνθρωπος που έμαθε στους Έλληνες το online shopping

Το πρόγραμμα θα είναι τετράμηνης διάρκειας και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ανέρθει σε 25. Μέσα από μια σειρά διαλέξεων είκοσι ωρών την εβδομάδα, οι οποίες θα παρακολουθούνται είτε στον χώρο των Industry Disruptors είτε ηλεκτρονικά, οι «φοιτητές» – εν δυνάμει επιχειρηματίες θα λάβουν τα κατάλληλα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να στήσουν την επιχείρησή τους.

Στόχος είναι να «τρέξουν» μέσα στην τρέχουσα χρονιά τουλάχιστον δύο τετράμηνα προγράμματα με το δεύτερο να έχει οριστεί, αν όλα πάνε καλά, για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η συμμετοχή θα ανέρθει στο ποσό των 500 δολαρίων, τιμή χαμηλότερη συγκριτικά με τα αντίστοιχα προγράμματα του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 25 Απριλίου.

Το Founder Institute έχει εξασφαλίσει δύο υποτροφίες, κι όπως διευκρινίστηκε, δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε ιδέες και όχι σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Αυτό πάντως που προκύπτει από τα στοιχεία είναι πως το ποσοστό επιτυχίας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Εννέα στις δέκα startups πετυχαίνουν, το 70% από αυτές δείχνει στην πορεία εξαιρετικά δείγματα γραφής και το 45% έχει λάβει την πολυπόθητη χρηματοδότηση. Αν και ακούγεται υπεραισιόδοξο το Founder Institute φιλοδοξεί να δημιουργήσει εταιρείες που θα έχουν νόημα για την αγορά θα αντέξουν στο χρόνο και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.