Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί τον Μέσι!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί τον Μέσι!

Στη σημερινή οικονομία όλα συνδέονται μεταξύ τους. Ακόμη και η ΕΚΤ με την FC Barcelona!

Θα μπορούσε ο Λιονέλ Μέσι να σώσει το Ευρώ;

Κατά τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Βολφ Ντ. Πριξ, ο οποίος έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του νέου «στρατηγείου» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EΚΤ) στη Φρανκφούρτη, είναι το δίχως άλλο μία πολύ αξιόπιστη λύση!

«Οι θεαματικές ντρίπλες του άσσου της Μπαρτσελόνα και το πνεύμα συνεργασίας στην θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα αποτελούν έναν εξαιρετικά πετυχημένο συνδυασμό», εξηγεί. Γι’ αυτό και χρησιμοποιεί ακριβώς αυτήν την «ποδοσφαιρική λογική», τόσο μεταξύ των συνεργατών του, όσο και στα αρχιτεκτονικά του σχέδια για το νέο κτίριο, στο οποίο αναμένεται η ΕΚΤ να εγκατασταθεί από του χρόνου.

Με μικρές «πάσες» ιδεών, λοιπόν, κατάφερε να σχεδιάσει ένα περίτεχνο ψηλό κτίριο, σε κυβοειδή μορφή. Επειδή όμως του έλειπε η αίσθηση μίας υπερφυσικής ευελιξίας στο «παιχνίδι» -όπως αυτή του Λιονέλ- προσέθεσε μία λοξή κάθετο στο κτίριο, ύψωσε το ένα μισό και περιέστρεψε λίγο το δεύτερο γύρω από τον άξονά του. «Τώρα θυμίζει πράγματι μία τυπική κίνηση Μέσι», δήλωσε με περηφάνια o Πριξ σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε: Σκοτώνοντας τον «Μπιν Λάντεν»

Ακούγεται λίγο παράδοξο, βέβαια, το γεγονός ότι πηγή έμπνευσης του νέου αρχηγείου της EΚΤ είναι ένας Αργεντίνος: γέννημα-θρέμμα μίας χρεωκοπημένης χώρας, δηλαδή, η οποία παλεύει μέχρι και σήμερα να γλυτώσει από τη «Λερναία Ύδρα» του δημόσιου χρέους, του υπερπληθωρισμού και του υποτιμημένου νομίσματός της.

Όμως, ο Αυστριακός αρχιτέκτονας προτιμά να αφήνει αυτές τις δυσάρεστες «λεπτομέρειες» κατά μέρος. Προτιμά να εστιάζει την προσοχή του στα ατού της ακρίβειας των αριστοτεχνικών κινήσεων και της αποτελεσματικότητας των επιλογών των.

Ήδη, λέει, οραματίζεται την ΕΚΤ να δίνει από το νέο αρχηγείο της πετυχημένους αγώνες στο «γήπεδο» της δημοσιονομικής πολιτικής, με τους κεντρικούς τραπεζίτες να μιμούνται το μοναδικό στιλ του «μάγου» της Μπαρτσελόνα: να ντριπλάρουν δεξιά, αριστερά, να κάνουν σουτ και να σκοράρουν, οδηγώντας το Ευρώ σε μία ξεκάθαρη νίκη επί των κερδοσκόπων.