«Η Ελλάδα είναι ο ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός»

«Η Ελλάδα είναι ο ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός»

O Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος της Onex Technologies Inc, μίλησε για τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας στο συνέδριο του Economist. 

Στο 18ο συνέδριο του Economist με τίτλο «Roundtable with the Government of Greece: The Big Rethink for Europe – The Big Turning Point for Greece», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στις 9 και 10 Ιουλίου, παρευρέθη ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος της Onex Technologies Inc. και Partner & Managing Member της LKS Partners LLC.

Η Οnex Technologies Inc για άλλη μια φορά στήριξε το σημαντικό συνέδριο του Economist και ο κ. Ξενοκώστας συμμετείχε ως ομιλητής ανάμεσα σε εξέχουσες προσωπικότητες από την Ευρώπη και την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι ο πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πιο ασφαλής επενδυτικός προορισμός σε σχέση με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο κ. Ξενοκώστας.

Συγκεκριμένα είπε: «έχουν γίνει πολλά αλλά τα σημαντικότερα εκκρεμούν. Η επιτάχυνση των προγραμμάτων αξιοποίησης των προβληματικών ΔΕΚΟ θα επηρεάσει καταλυτικά το ρυθμό Ανάπτυξης και θα επισπεύσει την ελάφρυνση και ενίσχυση των Ασθενών Ομάδων», και συνέχισε: «Επενδυτές υπάρχουν, είναι παρόντες, και αναμένουν απαντήσεις σε δεκάδες περιπτώσεις επενδυτικών προτάσεων».

Ο κ. Ξενοκώστας στην ομιλία του ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός κυρίως για τους τομείς της τεχνολογίας, βιομηχανίας, υδατοκαλλιεργειών, αγροτεχνολογίας και καινοτομίας με έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη, και ανέφερε τις επενδύσεις της Onex Technologies Inc και LKS Partners οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην επένδυση των εταιρειών στη NERMONIA, τη μεγαλύτερη επένδυση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Lockheed Martin, η οποία παρέχει την μοναδική τεχνολογία «mobile fish pen». Η συγκεκριμένη επένδυση της Onex Technologies Inc και LKS Partners, αρχικού ύψους 50 εκατ.δολαρίων, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας και σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα ο κ. Ξενοκώστας τόνισε οτι η Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε δύο-τρία χρόνια τον ρυθμό ανάπτυξης όλης της Ευρωζώνης και για το λόγο αυτό η Onex Technologies Inc και η LKS Partners κάνουν δυναμικά την είσοδο τους στην ελληνική αγορά με καινοτόμες και σημαντικές επενδύσεις που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας σε απόλυτη συνεργασία με την Κυβέρνηση, την τοπική κοινωνία και τις αρχές .

Ποια είναι η ONEX Technologies Inc
Η OΝΕΧ Technologies Inc. είναι μια Αμερικάνικη εταιρία, με έδρα την Νέα Υόρκη,η οποία ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την ανάπτυξη ενός χρηματοοικονομικού δικτύου μέσω Investment bankers , Private Equities και Hedge funds. H εταιρεία διαθέτει προνομιακές σχέσεις με οίκους άντλησης επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και σημαντικούς θεσμικούς επενδυτές. Το Επενδυτικό Συμβούλιο της απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του Επενδυτικού κλάδου, επικεφαλής παγκόσμιων επενδυτικών οργανισμών που έχουν συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα $37 δισ. Η εταιρία επικεντρώνεται σε ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων σε τεχνολογικούς τομείς αιχμής όπως Aviation, ICT, Nanotechnology και άλλους κρίσιμους και στρατηγικούς τομείς, ενώ συμμετέχει σε αυτές είτε μέσω νέων εταιρειών που δημιουργούνται για τους συγκεκριμένους σκοπούς, είτε μέσω private equities ή και με απευθείας συμμετοχές. Η γεωγραφική της στόχευση αφορά στην περιοχή της Νοτιο Ανατολικής Ευρώπης της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με επίκεντρο ανάπτυξης και λειτουργιών αυτής της περιοχής την Αθήνα, όπου εδρεύουν και άλλες εταιρίες του Ομίλου, με επικεφαλής την ΟΝΕΧ S.A.

Η LKS Partners ιδρύθηκε το 2014 απο τους κ.κ. Πάνο Ξενοκώστα, Spiro Maliagros και Michael Bapis. H LKS Partners αποτελεί το χρηματοδοτικό όχημα για επενδύσεις στην Ελλάδα, με έμφαση προς το παρόν στον τομέα της Άμυνας & Αεροναυπηγικής και στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Διαβάστε ακόμη: 

O Πάνος Ξενοκώστας μιλάει στο FortuneGreece.com για την Glonatech