Ελληνίδα κρατά τα ηνία της Atlantic Bank

Ελληνίδα κρατά τα ηνία της Atlantic Bank

Ποια είναι η Νάνσυ Παπαϊωάννου, η νέα πρόεδρος της τράπεζας. 

Άρωμα γυναίκας έχει πλέον η Atlantic Bank, καθώς τη διοίκηση του τραπεζικού ιδρύματος που αποτελεί θυγατρική του ομίλου New York Community Bancorp, ανέλαβε η Ελληνίδα Νάνσυ Παπαϊωάννου. Η σιδηρά κυρία των τραπεζών εξελέγη ομόφωνα από την Συμβουλευτική Επιτροπή με την πολυετή εμπειρία της να παίζει σημαντικό ρόλο κατά την εκλογή της.

Η τράπεζα είχε ήδη από την Άνοιξη ξεκινήσει την αναζήτηση νέου προέδρου μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου, Σπύρου Βουτσινά, που είχε εκλεγεί το 2006. Επιπρόσθετα, η Συμβουλευτική Επιτροπή της Atlantic Bank όρισε και νέα Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της New York Commercial Bank, Ιωσήφ Φικαλόρα και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Τζον Κατσημάδη, Νίκο Μπορνόζη, Σπύρο Μυλωνά και Σάββα Κωνσταντινίδη.

Ως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Atlantic Bank, μέλη του είναι επίσης ο πρώην Πρέσβης της Κύπρου στις Η.Π.Α., Ανδρέας Ιακωβίδης, ο Νίκος Καφές, ο Mitchell Rutter και ο Τζον Τσιμπινός.

Όσο για την κυρία Παπαϊωάννου η επαγγελματική της πορεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, φοίτησε στο Αρσάκειο αλλά και στη Γαλλική Σχολή. Η πρώτη επαφή με τον τραπεζικό κλάδο έγινε από πολύ νωρίς, το 1972, όταν η ίδια σε ηλικία 18 ετών, ξεκίνησε να εργάζεται για λογαριασμό της ΕθνικήςΤράπεζας της Ελλάδος. Έχοντας παραμένει στο πόστο της για σχεδόν δύο δεκαετίες, το 1990 μετατίθεται στη θυγατρική εταιρεία στις Η.Π.Α., την Atlantic Bank της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, διευρύνει τις γνώσεις της και συνεχίζει τις σπουδές της με ειδίκευση στη Λογιστική και Τραπεζική, αποφοιτώντας από το Κολλέγιο Marymount στο Μανχάταν με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το Φεβρουάριο του 2001, έχοντας πλέον συγκεντρώσει εμπειρίες και γνώσεις, γίνεται διευθύντρια του Ομίλου της Atlantic Bank και παρέμεινε στην ίδια θέση, ακόμα και μετά την αγορά του τραπεζικού ιδρύματος από την αμερικανική τράπεζα New York Commercial Bank το 2006.

Η δράση της δεν σταματά όμως εδώ. Πέρα από τα καθήκοντά της στην Atlantic Bank, συμμετέχει ενεργά στα κοινά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Πρόσφατα δε εκλέχθηκε και Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ είναι μέλος πολλών Ελληνοαμερικανικών οργανισμών στην Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι γυναίκες που διοικούν επιχειρήσεις – κολοσσούς