Endeavor Greece: Η οικογένεια εταιρειών που στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα

Endeavor Greece: Η οικογένεια εταιρειών που στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα

Με περισσότερους από 200 εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του οργανισμού.

Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece συγκέντρωσε περισσότερους από 200 εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας στην ετήσια εκδήλωσή της, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Ακρόπολης.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της Endeavor Greece, Μιχάλης Χανδρής παρουσίασε το όραμα της Endeavor να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ως μοχλό δημιουργίας θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Επιπλέον, ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους την Αντιπρόεδρο του ΔΣ και ιδρύτρια του οργανισμού Mareva Grabowski και τα μέλη του Δρ. Ιωάννη Κούστα, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της DANAOS CORPORATION, Θοδωρή Μ. Κυριακού, Group CEO του Ομίλου Antenna, Iωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Αρχιτέκτονα της Τ.Ε.ΜΕΣ., Γιάννη Στασινόπουλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και Μαρίλυ Φραγκίστα, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Franco Compania Naviera.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece Χάρης Μακρυνιώτης στην ομιλία του ανέφερε πως αν η Endeavor Greece ήταν ένας ενιαίος όμιλος εταιρειών, θα βρισκόταν στους 10 μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Μια οικογένεια εταιρειών που μεταξύ άλλων παράγει 4.000.000 συσκευασίες δερμοκαλλυντικών, 6.000.000 συσκευασίες βαλσαμικού, 54.000.000 συσκευασίες αναψυκτικών, ηγείται της καινοτομίας στο χώρο των ασφαλίσεων και δίνει κάθε χρόνο 800.000 quotes για ασφαλίσεις, φιλοξενεί περίπου 200.000 τουρίστες κάθε χρόνo και πουλάει 2.200.000 αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν βραβεία στην Tripsta για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του δικτύου για το 2015, τη HotelBrain για τη δημιουργία των περισσότερων θέσεων εργασίας το 2015 και το Λεωνίδα Βρεττάκο, COO ΑΒ Βασιλόπουλος ως Mentor της χρονιάς.

1/3

H Endeavor Greece έχει επιλέξει μέχρι σήμερα 16 εταιρείες από τομείς, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, τρόφιμα/ποτά, υγεία, τεχνολογία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται σήμερα συνολικό κύκλο εργασιών 163 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούν άμεσα και έμμεσα 6.400 εργαζόμενους. Οι εταιρείες του δικτύου δραστηριοποιούνται σε 50 χώρες ανά τον κόσμο και επεκτείνονται συνεχώς σε νέες αγορές. Τέλος, παρά τις αντίξοες συνθήκες στην αγορά, έχουν προσελκύσει συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 40 εκατομμυρίων ευρώ.

H Endeavor Greece συνεχίζει να στηρίζει τις εταιρείες του δικτύου στην ανάπτυξη και διεθνή τους επέκταση και τους εξασφαλίζει πρόσβαση σε δανειοδότηση και επένδυση μέσω του δικτύου 3.000 επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως καθώς και των στρατηγικών συνεργατών της τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Τράπεζα, ΕΥ, DDB/Tribal Worldwide Athens) όσο και διεθνώς.

Tο γραφείο της Endeavor στην Ελλάδα έχει δεχτεί και αξιολογήσει μέσω του δικτύου της περισσότερες από 500 αιτήσεις επιχειρηματιών. Σήμερα μέλη του δικτύου της Endeavor Greece είναι οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Tripsta, blueground και Frezyderm.