Ενισχύει την παρουσία της σε Ελλάδα και εξωτερικό η Aegean

Ενισχύει την παρουσία της σε Ελλάδα και εξωτερικό η Aegean

Την στρατηγική ανάπτυξης της Aegean για το 2014 παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχιος Βασιλάκης.

Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου παρουσίασε σήμερα η Aegean Airlines τη στρατηγική ανάπτυξής της για το 2014, βάσει της οποίας η εταιρεία αποσκοπεί στην ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, συνδέοντας την Ελλάδα με συνολικά 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ευτύχιο Βασιλάκη, η Αegean θα διαθέσει για φέτος δεκατρία εκατομμύρια θέσεις στο επιβατικό κοινό, αυξάνοντας κατά 1.150.000 τις προσφερόμενες θέσεις, από πέρυσι.

Σε αυτό το πλαίσιο η αεροπορική εταιρεία πρόκειται να ενισχύσει τον στόλο της με πέντε Airbus Α320 & A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη, ενώ δημιουργεί και νέα βάση στα Χανιά, με αποτέλεσμα να έχει πλέον παρουσία σε οκτώ βάσεις.

Αναλυτικά, το σύνολο των δρομολογίων και από τις οκτώ ελληνικές βάσεις της εταιρείας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κως, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Χανιά- αυξάνεται πλέον σε 205 εξωτερικού και 51 εσωτερικού. Οι 13.000.000 προσφερόμενες θέσεις αφορούν 6.600.000 θέσεις εσωτερικού σε 33 προορισμούς και 6.400.000 θέσεις εξωτερικού, κατά 900.000 προσαυξημένες από το 2013, σε 87 προορισμούς.

Παράλληλα, η Aegean προχωρά στην κάλυψη ακόμα πέντε χωρών με τακτικά δρομολόγια -Δανία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Λίβανο- και την προσθήκη 14 νέων προορισμών από την Αθήνα.

Οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στη Γαλλία, τη Ζυρίχη, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη στη Δανία, την Κατάνια στην Ιταλία, το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βηρυττό στον Λίβανο, τη Στοκχόλμη στη Σουηδία, τη Σμύρνη στην Τουρκία και το Αμμάν στην Ιορδανία.

Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αερολιμένων ο κ. Βασιλάκης επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση οι αυξήσεις που αναπόφευκτα θα γίνουν, θα πρέπει να έλθουν μετά τις απαιτούμενες επενδύσεις, ώστε να προκύψει όφελος για την ελληνική οικονομία. Ειδικά για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου επανέλαβε πως «θα πρέπει να γίνουν άμεσα έργα εκσυγχρονισμού». Τα έργα αυτά, τόνισε, πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από το αν θα προχωρήσει το σχέδιο για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Διαβάστε ακόμη:

Υψηλές πτήσεις για την AEGEAN

Aegean Airlines: Αύξηση 21% στα έσοδα το 2013

Συνεργασία της Aegean με την Trenitalia

(Αερο)μεταφορές: Το «πάρτι» τώρα αρχίζει…