Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα από την Κίνα – Στην 6η θέση η Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα από την Κίνα – Στην 6η θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα καταλαμβάνει το 2018, για πρώτη φορά, την 6η θέση ως προς την πραγματοποίηση κινεζικών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία σε ξένη χώρα.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει το 2018, για πρώτη φορά, την 6η θέση ως προς την πραγματοποίηση κινεζικών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία σε ξένη χώρα, με συναφή εξασφάλιση άδειας παραμονής, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού ιστότοπου Sina Weibo, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά πρακτορεία ειδήσεων στην Κίνα.

Αυτό αναφέρεται στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο επιχειρηματικών πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών (Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) με πληροφορίες από το Γενικό Προξενείο Γκουανγκζού.

Ακόμη, όπως σημειώνεται, πρώτες στην εν λόγω κατάταξη εμφανίζονται σταθερά οι ΗΠΑ και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα Εnterprise Greece και αφορούν στο πρόγραμμα «χρυσή βίζα», μέχρι και το 2017, οι κινέζοι επενδυτές φαίνεται ότι κατέχουν την πρωτιά στις άδειες διαμονής.

Διαβάστε ακόμη:

Χρυσή μπίζνα, η «Χρυσή βίζα»

«Χρυσή Βίζα» και για καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ – Εκτοξεύθηκαν τα έσοδα