Σε Λονδίνο και Παρίσι για επαφές με επενδυτές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σε Λονδίνο και Παρίσι για επαφές με επενδυτές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ) προσέρχεται για συνάντηση με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τις διαθέσεις δυνητικών επενδυτών θα προσπαθήσει να διαβάσει ο υπουργός Οικονομικών, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται.

Σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών θα έχει, σε Παρίσι και Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι όπου θα παραμείνει έως τις 15 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια (15-16/2) θα μεταβεί στο Λονδίνο.

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν πριν από το Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας, κατά το οποίο θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και να τεθούν οι βάσεις για την τέταρτη και τελευταία.

Επίσης στο επόμενο Eurogroup αναμένεται να ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους αλλά και το τι θα συμβεί την επόμενη «επόμενη μέρα» από τη λήξη του προγράμματος.

Όλα αυτά στη «σκιά» της αύξησης των αποδόσεων του 7ετούς ομολόγου, που από την ημέρα της έκδοσής του (3,5%) έχει φθάσει πλέον να κινείται άνω του 4%.

Υπό πίεση βρίσκεται και το 10ετές ομόλογο, η απόδοση του οποίου μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας εκτινάχθηκε από το 3,6% πριν ξεκινήσει η αναταραχή, στο 4,31% σήμερα.