«Epiplosou» γρήγορα και οικονομικά!

«Epiplosou» γρήγορα και οικονομικά!

Η πλατφόρμα από τη Θεσσαλονίκη που δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις έξτρα εισόδημα πουλώντας τα παλιά σου έπιπλα.

Η οικονομική κρίση επιτάσσει λιτότητα και οι όποιες αγορές γίνονται στη λογική του value for money. Οι καταναλωτές πλέον με τη χρήση του internet έχουν γίνει περισσότερο «ψαγμένοι» αφού, πριν καταλήξουν στο προϊόν που θα αποκτήσουν, επιδίδονται σε μια ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα που να ικανοποιεί τόσο τις ανάγκες τους, όσο και το πορτοφόλι τους.

Η τάση δε του «second hand», του να αγοράζει δηλαδή κανείς αντικείμενα που προηγουμένως ανήκαν σε άλλο ιδιοκτήτη φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς ιδίως στην κατηγορία των gadgets, αλλά και των επίπλων, που οι τιμές είναι ήδη «τσιμπημένες». Μια start up από τη Θεσσαλονίκη, επιχειρεί να δώσει την ευκαιρία σε όσους θέλουν, να επιπλώσουν το σπίτι τους πληρώνοντας προϊόντα σε πολύ οικονομικές τιμές. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής αγοράς και ανταλλαγής επίπλων, συσκευών και ειδών σπιτιού, που ακούει στο όνομα , epiplosou, λειτουργεί ως εξής: οι χρήστες μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ μέσω του οποίου διαφημίζουν εν συνεχεία έπιπλα, συσκευές και είδη σπιτιού που θα ήθελαν να πουλήσουν, να ανταλλάξουν ή ακόμα και να χαρίσουν σε άλλους χρήστες.

Η νέα διαδικτυακή αγορά που έρχεται από το εξωτερικό και τώρα κάνει δειλά την εμφάνισή της στην Ελλάδα αναμένεται να δώσει μια «ανάσα» στην πραγματική οικονομία. Το όφελος είναι διπλό, τόσο για αυτούς που θέλουν να βγάλουν έξτρα χρήματα πουλώντας αντικείμενα που διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένοι είτε να δωρίσουν είτε να πετάξουν, όσο και για εκείνους που θέλουν να αγοράσουν καλής ποιότητας έπιπλα, όμως τα χρήματα που διαθέτουν για το σκοπό αυτό είναι περιορισμένα.

Μέλη της πλατφόρμας μπορούν να γίνουν πωλητές άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, χωρίς να απαιτείται κόστος εγγραφής ή ετήσια συνδρομή. Οι καταχωρήσεις μέχρι στιγμής, προέρχονται μόνο από ιδιώτες, ενώ στόχος της ομάδας του epiplosou είναι να εντάξει στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της μικρές επιχειρήσεις της «γειτονιάς» που λόγω της κρίσης, αλλά και της δραστηριοποίησης πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του επίπλου έχουν δει δραματική μείωση στις πωλήσεις τους.

Σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται, αυτή καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους χρήστες, οι οποίοι εκτιμούν την αξία των αντικειμένων που τίθενται προς πώληση.

Σημειώνεται πως προσεχώς εκτός από την πλατφόρμα του epiplosou, θα τεθεί σε λειτουργία ένα blog, η φιλοσοφία του οποίου βασίζεται στη λογική των DIY ( Do It Yourself) κατασκευών και οποιοσδήποτε θα μπορεί να αναρτά χειροποίητες δημιουργίες, όπως επίσης χρήσιμες συμβουλές για την κατασκευή ή τη συντήρηση ενός επίπλου.