Επτά νέα Airbus A320 στο στόλο της AEGEAN

Επτά νέα Airbus A320 στο στόλο της AEGEAN

Η αεροπορική εταιρεία επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στην αύξηση του στόλου της με επτά επιπλέον ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A320 προχωρά η AEGEAN. Η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει τα νέα αεροσκάφη απευθείας από τον κατασκευαστή, ενισχύοντας έτσι το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του στόλου της.

Η συμφωνία με την Airbus προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση της παράδοσης των πέντε αεροσκαφών Α320 που είχαν ήδη παραγγελθεί, αλλά η παράδοση των οποίων είχε παγώσει λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και την παραγγελία επιπλέον δύο αεροσκαφών Airbus A320ceos.  Οι παραδόσεις των επτά νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Τα νέα A320 της AEGEAN θα είναι πλέον εξοπλισμένα με τα νέα «Sharklets» στα φτερά των αεροσκαφών και κινητήρες V2500. Τα «Sharklets» είναι ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης. Αυτά τα αεροσκάφη θα είναι επίσης τα πρώτα Α320 του στόλου της AEGEAN που θα έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης έως 78 τόνους, επιτρέποντας την επέκταση της εμβέλειας πτήσης, προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες επέκτασης του δικτύου της ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της εταιρείας (Ηράκλειο, Ρόδος, ή Λάρνακα).

Ο Πρόεδρος της AEGEAN Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: «Η AEGEAN με την απόφαση για παραλαβή των 7 νέων Airbus Α320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της για επένδυση στην συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από την χώρα. Οι δυνατότητες αυξάνονται και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο. Κάνουμε ότι μπορούμε, για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας, αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας».

Διαβάστε ακόμη:

Η Aegean αλλάζει «στέγη» 

Περισσότεροι από 1 εκατ. επιβάτες «πέταξαν» με AEGEAN τον Ιούνιο

Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την Aegean