Έρευνα: Ποια είναι η κατάσταση στον τομέα των πολυτελών ειδών;

Έρευνα: Ποια είναι η κατάσταση στον τομέα των πολυτελών ειδών;

Η έρευνα της UM παρουσιάστηκε στο πλαίσιο γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο West End του Λονδίνου.

H UM σε συνεργασία με την McCann London παρουσίασε πριν λίγες ημέρες την νέα έρευνα «Shared Stories: The New Global Luxury Storyteller» που αφορά στον τομέα ειδών πολυτελείας.

Περισσότεροι από 100 επαγγελματίες και ανώτερα στελέχη του marketing που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα εμπορικά σήματα πολυτελείας συμπεριλαμβανομένων των Harrods, Hugo Boss, Ralph Lauren και Stella McCartney έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση η οποία περιελάμβανε και πάνελ συζήτησης σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας.

Το πάνελ των συζητήσεων πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Imran Amed, ιδρυτή και εκδότη του περιοδικού «Business of Fashion», της Isabel Lloyd, βοηθό αρχισυνταξίας του περιοδικού «Intelligent Life» και της Rachel Reayley εκδότρια του ομίλου Net-A-Porter.

Η έρευνα Shared Stories πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Central St. Martin’s College of Art and Design και αντλεί δεδομένα από περισσότερους από 1.000 καταναλωτές ειδών πολυτελείας, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κίνα, στην Ρωσία και στη Μέση Ανατολή, τα οποία συνδυάζονται με τα στοιχεία που προέκυψαν από την παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε 65 χώρες.

Η έρευνα αποκάλυψε την ισχυρή γνώση και τις προτιμήσεις των καταναλωτών καθώς και τις συγκλίνουσες συμπεριφορές τους. Επιπλέον αναγνώρισε ένα νέο είδος καταναλωτή στον τομέα των ειδών πολυτελείας, τον «global luxury citizen». Αυτός ο παγκόσμιος ταξιδιώτης είναι ένας storyteller – ηγέτης, δημιουργικός, μοιράζεται γνώσεις, αναδεικνύει στυλ και τάσεις και συνεπώς αποτελεί τον ιδανικό ambassador ενός εμπορικού σήματος.

«Η συγκεκριμένη έρευνα ήταν πολύ διαφωτιστική για τη UM καθώς έφερε στο φως πολύτιμα στοιχεία για μια άκρως ανταγωνιστική αγορά όπως είναι εκείνη των ειδών πολυτελείας» δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος της UM London, Eva Samuel-Camps υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα Shared Stories επιδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να σκεφτούμε πέρα από τις παραδοσιακές μεθόδους marketing στοχεύοντας στην κατανόηση των παραμέτρων εκείνων που κινητοποιούν τους global luxury citizens. Επιπλέον, μέσα από την έρευνα αναδεικνύεται η δυναμική των Βρετανικών Μέσων ενημέρωσης καθώς το 86% του κοινού – στόχος, ισχυρίζονται ότι παρακολουθούν τα Βρετανικά μέσα.»

Διαβάστε ακόμα:

Τα πιο ακριβά σκαλιά του κόσμου φέρουν την υπογραφή «Bulgari»

Η «αυτοκρατορία» της σαμπάνιας

Το Λονδίνο προτιμούν οι δισεκατομμυριούχοι