Εtihad και Lufthansa «έδωσαν τα χέρια» για πτήσεις κοινού κωδικού

Εtihad και Lufthansa «έδωσαν τα χέρια» για πτήσεις κοινού κωδικού

Oι δυο γίγαντες αερομεταφορών ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία στρατηγική συνεργασία.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Lufthansa German Airlines, μέλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού αεροπορικού ομίλου, ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για πτήσεις κοινού κωδικού.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017 και υπόκειται σε έγκριση από την κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως ανακοινώθηκε η συμφωνία πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών μεταξύ Lufthansa Group και Αirberlin – στην οποία ο όμιλος Etihad κατέχει ποσοστό 29%.

Οι αερομεταφορείς απευθείας πτήσεων Eurowings και Austrian Airlines, που ανήκουν στον όμιλο της Lufthansa, υπέγραψαν συμφωνία πλήρους μίσθωσης 38 αεροσκαφών της Αirberlin.

Από αυτά 33 θα εξυπηρετούν τον Όμιλο Eurowings, και τα υπόλοιπα πέντε την Austrian Airlines. Η συμφωνία έχει διάρκεια 6 ετών και θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2017 με την επιφύλαξη τυχόν κανονιστικών απαιτήσεων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του κοινού κωδικού, ο γερμανικός αερομεταφορέας θα τοποθετήσει τον κωδικό ‘LH’ στις 2 καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και της Φρανκφούρτης καθώς και στις 2 καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Μονάχου, της μεγαλύτερη πόλης της Νότιας Γερμανίας.

Ο κρατικός αερομεταφορέας των ΗΑΕ θα τοποθετήσει αντίστοιχα τον κωδικό ‘EY’ στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της Φρανκφούρτης, έδρας της Lufthansa, και το Ριο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και την Μπογκοτά στην Κολομβία.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Etihad Aviation Group, δήλωσε: «Έχουμε από καιρό ξεχωρίσει τη Γερμανία ως βασική αγορά για τη στρατηγική ανάπτυξη του Ομίλου Etihad. Η νέα σχέση που χτίζουμε με τη Lufthansa είναι το βήμα που σηματοδοτεί τη δέσμευση μας με αυτό τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό όμιλο.

Η Lufthansa είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με σκοπό να προσφέρουμε ότι καλύτερο στους πελάτες μας. Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της συμφωνίας μας, ως μέτοχος μειοψηφίας στην Αirberlin, υποστηρίζουμε πλήρως την ξεχωριστή συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Όμιλο Lufthansa Group για τη μίσθωση 38 αεροσκαφών της Αirberlin.

Είναι πάρα πολύ σαφές στην Etihad Airways ότι η Lufthansa είναι όμοια μας στον τρόπο σκέψης κι έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να πετύχουμε ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.»

Ο κ. Carsten Spohr, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Lufthansa Group, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Etihad Aviation Group. Η σύμβαση πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών με την airberlin προωθεί την ανάπτυξη του Ομίλου Eurowings.

Η συμφωνία κοινού κωδικού μεταξύ της Lufthansa και της Etihad θα προσφέρει στους πελάτες μας περισσότερα οφέλη και θα συμπληρωθούν τα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας μας και σε άλλους τομείς.»