Ετοιμαστείτε για domain names με ονόματα πόλεων!

Ετοιμαστείτε για domain names με ονόματα πόλεων!

Μια σκέψη που στριφογυρίζει εδώ και χρόνια στα μυαλά πολλών, γίνεται πραγματικότητα.

Οι τοπικές επιχειρήσεις σε μεγάλες πόλεις θα μπορούσαν να λάβουν μια ώθηση από μια απρόσμενη πηγή: την εισαγωγή ονομάτων χώρου (domain names) που παραπέμπουν σε συγκεκριμένες πόλεις, όπως .nyc, .miami και .london.

Από τον Ιανουάριο του 2014, ένας ελάχιστα γνωστός οργανισμός που ρυθμίζει τα παγκόσμια ονόματα του διαδικτύου έχει αρχίσει να εκδίδει νέα ονόματα χώρου που αναφέρονται σε πόλεις. Μέχρι τώρα, περίπου 60 πόλεις έχουν λάβει έγκριση για τα δικά τους domains.

Τα νέα ονόματα χώρου με καταλήξεις πόλεων αναμένεται να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να επεκτείνουν τη διαδικτυακή παρουσία τους, να βελτιώσουν την κατάταξή τους σε διαδικτυακές αναζητήσεις, και να αυξήσουν τις πωλήσεις κατευθύνοντας τους τουρίστες και τον τοπικό πληθυσμό σε σχετικές επιχειρήσεις.

Το Βερολίνο και η Βιέννη πρόκειται να εκδώσουν σύντομα τα δικά τους ονόματα χώρου. Ήδη, το Βερολίνο έχει δεχθεί 50.000 αιτήσεις για ιστοσελίδες με την κατάληξη .berlin.

Στο Λονδίνο, οι αιτήσεις για νέες ιστοσελίδες με κατάληξη .london θα γίνονται δεκτές από την ερχόμενη Τρίτη. Το όνομα χώρου .london αναμένεται να βγει στο διαδίκτυο σε τρεις μήνες.

Η ζήτηση για την κατάληξη .london αναμένεται να είναι μεγάλη· μία στις τέσσερις τοπικές επιχειρήσεις αναμένεται να κάνει αίτηση, σύμφωνα με μια έρευνα του οργανισμού London & Partners που έχει την ευθύνη της παραχώρησης ιστοσελίδων .london.

Η τιμή κατοχής ενός νέου ονόματος χώρου .london θα κοστίζει από 30 έως 50 λίρες ανά έτος.

Ο Ντέιβιντ Πέγκλερ, επικεφαλής της εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίων ExCel λέει ότι θα καταθέσει αίτηση για όνομα χώρου άμεσα. «Σαν εταιρεία που έχουμε έδρα στο Λονδίνο και δραστηριοποιούμαστε εκεί, είναι εντελώς λογικό να λάβουμε ένα τέτοιο domain name. Ανυπομονούμε να βγούμε στο διαδίκτυο με τη νέα μας κατάληξη».

Εν τω μεταξύ, αναμένεται σύντομα και η εισαγωγή των καταλήξεων .nyc, .miami, .vegas, .tokyo και .paris.

Διαβάστε ακόμη:

Τι συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό στο ίντερνετ;

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους το Ίντερνετ γίνεται ταχύτερο