Αίτηση για τηλεοπτική άδεια καταθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Αίτηση για τηλεοπτική άδεια καταθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ποιοι άλλοι αναμένεται να συμμετέχουν στην τελευταία μέρα της προθεσμίας.

Δυναμική είσοδο στα τηλεοπτικά φέρεται πώς ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, καθώς σήμερα αναμένεται να καταθέσει και τη σχετική αίτηση για άδεια, μέσω της εταιρίας «Alter Ego»

Όπως σημειώνεται, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται αποφασισμένος να επενδύσει στον χώρα της τηλεόρασης περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από την πρώτη στιγμή (εφόσον φυσικά πάρει κάποια συχνότητα), θέλοντας να δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η «Alter Ego» πρόκειται να συμμετάσχει μόνη της στον υπό διενέργεια διαγωνισμό.

Σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ενώ την ίδια στιγμή εκδικάζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι 23 αιτήσεις ακύρωσης σχεδόν του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών κατά των υπουργικών αποφάσεων που εφαρμόζουν το νόμο Παππά.

Ήδη έχουν υποβάλλει αιτήσεις ο ΣΚΑΙ που ανήκει στην οικογένεια Αλαφούζου και ο STAR που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Αιτήσεις αναμένεται μέχρι το μεσημέρι σήμερα να υποβάλλουν:
-Ο ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.

-Ο ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

-Ο EPSILON του Φίλιππου Βρυώνη.

Στο ΣτΕ η δίκη για τις αιτήσεις των καναλιών κατά του νομοθετικού πλαισίου
Στο μεταξύ στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση η ακροαματική διαδικασία των αιτήσεων των καναλιών που στρέφονται κατά του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης τεσσάρων αδειών.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας, από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται…».