Eurobank: Πράσινο φως για ΑΜΚ 2,863 δισ. ευρώ

Eurobank: Πράσινο φως για ΑΜΚ 2,863 δισ. ευρώ

Στροφή προς ξένους επενδυτές από την τράπεζα.

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,863 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurobank, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το πρωί του Σαββάτου η γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η διοίκηση της τράπεζας θα ανοίξει βιβλίο προσφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την άντληση του 10% και του 90% της επιθυμητής κεφαλαιακής ενίσχυσης αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από τα stress tests ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου το πλάνο κεφαλαικής ενίσχυσης της τράπεζας θα περιλαμβάνει εκτός από την αύξηση και ενέργειες εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο τα στελέχη της Eurobank θα ξεκινήσουν σειρά παρουσιάσεων στο εξωτερικό, προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου να ανοίξει το βιβλίο.

Η αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου. Η ελάχιστη τιμή των νέων μετοχών θα οριστεί από τους δύο συμβούλους που έχει προσλάβει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποτίμηση της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τιμή της έκδοσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της ονομαστικής αξίας της τράπεζας, η οποία ανέρχεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, το ΤΧΣ αναμένεται να επιλέξει με τη συνδρομή των συμβούλων τη βασική ομάδα επενδυτών που θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη: Ανάκαμψη κερδών προ προβλέψεων για τον όμιλο Eurobank