Eurovision 2014: Μεγάλη νικήτρια η Αυστρία

Eurovision 2014: Μεγάλη νικήτρια η Αυστρία

«Σάρωσε» τον διαγωνισμό η Conchita Wurst με το «Rise Like a Phoenix» - Στην 20η θέση η ελληνική συμμετοχή - Δείτε τα βίντεο.

Μπορεί φέτος για πρώτη φορά να μην υπήρχαν μεγάλα φαβορί και outsiders, ωστόσο η ανατρεπτική Conchita Wurst από την Αυστρία είχε κεντρίσει την προσοχή των φανατικών του διαγωνισμού της Eurovision, κυρίως εξαιτίας της εμφάνισής της.

Στην 20η θέση αναδείχθηκε η ελληνική συμμετοχή με το Rise Up από τους Freaky Fortune και τον Risky Kidd. To συγκρότημα που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στη σκηνή του B&W-Hallerne απέσπασε συνολικά 45 βαθμούς.

Τα «παρατράγουδα» της Eurovision

Η Conchita Wurst με το τραγούδι Rise Like A Phoenix κέρδισε τον 59ο διαγωνισμό με συνολικά 290 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Ολλανδία με τους Common Linnets και το Calm After the Storm με 238 βαθμούς, ενώ στην τρίτη με 218 βαθμούς η συμμετοχή της Σουηδίας με τη Sanna Nielsen και το Undo.

Η Αυστρία είχε να νικήσει  από το 1966, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχε περάσει καν στον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα έδωσε το 12άρι της στην Αυστρία.

«Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν στην ελευθερία. Ξέρετε ποιοι είστε. Είμαστε ενωμένοι!», ήταν τα πρώτα λόγια της Αυστριακής τραγουδίστριας όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο της.

Ας δούμε και πάλι το νικητήριο τραγούδι της Αυστρίας:

Η ολλανδική συμμετοχή, κατά πολλούς το ομορφότερο τραγούδι του διαγωνισμού:

Και η ελληνική συμμετοχή:

Διαβάστε στο Peoplegreece.com όλες τις ειδήσεις που αφορούν τη Eurovision