Εξαγορά της ελληνικής Crypteia Networks από την PCCW Global

Εξαγορά της ελληνικής Crypteia Networks από την PCCW Global

Η ελληνική εταιρεία ελπίζει να προχωρήσει στη δημιουργία περισσότερων καινοτόμων προϊόντων και εξειδικευμένων υπηρεσίων.

Η PCCW Global, θυγατρική του τηλεπικοινωνιακού «κολοσσού» του Χονγκ Κονγκ, ΗΚΤ, προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας παροχής εξελιγμένων και πρωτοποριακών λύσεων διαδικτυακής ασφάλειας, Crypteia Networks.

Η Crypteia Networks, που εδρεύει στην Αθήνα, ιδρύθηκε το 2011 και απασχολεί 20 άτομα. Διαθέτει περισσότερες από 150 εγκατεστημένες λύσεις διαδικτυακής ασφάλειας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τη Γερμανία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο ιδρυτής της Crypteia Networks, Γιάννης Γκιόκας, τόνισε ότι η εταιρεία μετά την εξαγορά της έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το παγκόσμιο δίκτυο της PCCW Global, αλλά και να αντλήσει σημαντικούς πόρους, προκειμένου να αναπτύξει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

«Το κόστος και η περιπλοκότητα των διαδικτυακών απειλών καθιστούν πολλές επιχειρήσεις ανήμπορες να αμυνθούν στις κυβερνοεπιθέσεις» εξήγησε ο κ. Γκιόκας. «Η εφαρμογή της Crypteia είναι σχετικά προσιτή από οικονομιής πλευράς και παρέχει ευελιξία καθώς δεν απαιτεί την εγκατάσταση λογισμικού. Αντίθετα, αξιοποιεί τα δεδομένα που παρέχονται από το σύστημα του εκάστοτε πελάτη δίχως να τον υποχρεώνει να προχωρήσει στην αγορά νέων προϊόντων προστασίας και ανάλυσης διαδικτυακών κινδύνων».

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Χαλμπφίνγκερ, διευθύνων σύμβουλος της PCCW Global, είπε: «Οι οργανισμοί ανεξάρτητα από το μέγεθός τους προσαρμόζονται στο διεθνές διαδικτυακό περιβάλλον το οποίο απαιτεί όλο και πιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η νέα γενιά κυβερνοαπειλών περιλαμβάνει αναπτυγμένα συστήματα επιθέσεων και η ανάγκη προστασίας δικτύων και επιχειρήσεων είναι επιτακτική».

«Τα υπάρχοντα εργαλεία για την προστασία από τις κυβερνοαπειλές όπως οι τοίχοι ασφαλείας (firewalls), τα αντιικά συστήματα (antivirus) δεν επαρκούν» πρόσθεσε ο Χαλμπφίνγκερ.

«Εμείς στην PCCW Global πιστεύουμε ότι οι οργανισμοί δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείας στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Η κατασκευή λύσεων ασφαλείας προσαρμοσμένων στις ανάγκες τού κάθε πελάτη και η ταυτόχρονη διαχείριση και παρακολούθησή τους είναι εξαιρετικά περίπλοκη αποστολή» κατέληξε ο κ. Χαλμπφίνγκερ.

Τέλος, το κόστος εξαγοράς της Crypteia Networks από την PCCW Global δεν έγινε γνωστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ