Folli Follie Group: Αύξηση 27,4% στο EBITDA εξαμήνου

Folli Follie Group: Αύξηση 27,4% στο EBITDA εξαμήνου
Photo:

Ανοδικά κινήθηκαν οι συνολικές πωλήσεις, αυξημένες κατά 4,2% στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Αν κάτι χαρακτηρίζει τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie το πρώτο τρίμηνο μετά από την πώληση του 51% των ΚΑΕ στον ελβετικό όμιλο Dufry αυτό είναι η βελτίωση σχεδόν όλων των δεικτών και η σημαντική μείωση του δανεισμού του ομίλου.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθαν στο ποσό των 434,4 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,2%. Στις συνολικές πωλήσεις την σημαντικότερη συμβολή είχαν οι πωλήσεις του κλάδου των κοσμημάτων-ρολογιών-αξεσουάρ αυξήθηκαν 4,8% και ανήλθαν σε 322,8 εκατ. ευρώ. Ανοδικά (7%) κινήθηκαν και οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 61 εκατ. ευρώ. Αντίθετα οι πωλήσεις του κλάδου χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων και υποδημάτων μειώθηκαν οριακά 1,9% και ανήλθαν σε 48,9εκατ. ευρώ με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 8% από -1% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σε ότι αφορά τα Λειτουργικά Κέρδη αυτά διαμορφώθηκαν στο ποσό των στα 79,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32,3% . Το EBITDA ανήλθε στο ποσό των 89,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 27,4%. Τέλος τα κέρδη μετά φόρων εκτοξεύθηκαν από 27 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε 240,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο φετινό διάστημα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου σημείωσε: «Ο Όμιλος μας κατάφερε να παρουσιάσει για άλλο ένα τρίμηνο αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία (των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων). Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα λόγω της απόσχισης του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου και την πώληση του 51% αυτού στον Ελβετικό Όμιλο Dufry AG η οποία έλαβε χώρα στις αρχές Απριλίου. Οι πωλήσεις των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων αυξήθηκαν κατα 4,2% ενώ το EBITDA αυξήθηκε κατά 27,4% απόρροια της πιστής εφαρμογής της στρατηγικής ανάπτυξης και της εξωστρέφειας του Ομίλου. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε σημαντικά κατά 490 εκατ. ευρώ και ανήλθε σε 123,5 εκατ. ευρώ από 613 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας ένα ισχυρό ισολογισμό σε περίοδο κρίσης».

Διαβάστε ακόμη: Business made in China για Έλληνες επιχειρηματίες