«Φθορά» κυβέρνησης και Τσίπρα δείχνει νέα δημοσκόπηση

«Φθορά» κυβέρνησης και Τσίπρα δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μπροστά με 9,5% παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση της εταιρείας «METRISI» η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 20-22 Μαΐου δείχνει πως έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν βέβαιη την επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν πως ότι η συμφωνία θα είναι «άλλο ένα Μνημόνιο» μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το 61,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ το 58,4% θεωρεί πως εάν επέλθει συμφωνία, θα είναι «άλλο ένα Μνημόνιο, με φόρους και υφεσιακά μέτρα, όπως τα προηγούμενα». Παράλληλα, το 29,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 63,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ στηρίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση, ακόμη και αν οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, το 52,6% των πολιτών διαφωνεί με την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υποχωρεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο παραμένει σημαντικά δημοφιλής, καθώς η ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειές του να ανέρχεται στο 44,9%. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για την κυβέρνησή του. Το 48,5% θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και το 42,4% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σίγουρα/μάλλον χειρότερη σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Επιπλέον, το 56,9% απαντά πως διαφωνεί με την κυβερνητική διαπραγματευτική προσπάθεια.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,4%, η ΝΔ 23,9% , Το Ποτάμι 6,2%, οι ΑΝΕΛ 5,3%, το ΚΚΕ 5,2%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,1%. «Άλλο Κόμμα» δηλώνει πως θα ψήφιζε το 5,6%.